Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Membrii unei grupari specializate in contrabanda cu tigari, retinuti

Tigari_de_contrabanda_Vrancea

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vrancea au ridicat peste 432.000 de ţigarete de contrabandă, 328.000 de lei şi peste 30 de telefoane mobile de la membrii unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări. Au fost indisponibilizate 3 autoturisme de lux, iar 4 persoane au fost reţinute.
La data de 27 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi cei ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au efectuat 28 de percheziţii în Focşani, Galaţi, Oneşti, Adjud, Fălticeni, Bârlad şi Vicovul de Sus, pentru destructurarea unei grupări infracţionale, specializată în contrabandă cu ţigări.

Tigari_de_contrabanda
În urma percheziţiilor, au fost ridicate 432.220 de ţigarete fără timbru de accizare sau cu timbru de accizare emis de autorităţile ucrainene, 328.000 de lei şi peste 30 de telefoane mobile folosite de cei în cauză. Au fost indisponibilizate trei autoturisme de lux.
De asemenea, în noaptea de 26 spre 27 aprilie a.c., poliţiştii au surprins în flagrant delict trei membri ai grupării infracţionale, în timp ce efectuau o tranzacție cu ţigări de contrabandă, pe raza municipiului Adjud. Întrucât cei în cauză au încercat să părăsească zona cu un autoturism, fără a respecta semnalele legale de oprire, poliţiştii au executat, după somațiile legale de oprire, trei focuri de avertisment. Doi dintre cei în cauză au fost prinși, față de cealaltă persoană continuându-se activitățile de urmărire.
Din cercetări au reieşit că ţigările ar fi fost preluate de cei doi membri ai grupării, în judeţul Suceava, apoi ar fi fost transportate, cu autoturismul, pe raza municipiilor Focşani şi Adjud şi predate altor persoane implicate, pentru a fi comercializate.
Ulterior, o mare parte a ţigărilor ar fi fost valorificate în pieţele din Focşani şi Adjud, o altă parte fiind valorificată în municipiul Oneşti şi în municipiul Galaţi.
Astfel, grupul infracţional ar fi preluat şi valorificat peste 1.200.000 de ţigarete provenite din Ucraina.
Prejudiciul cauzat este de peste 740.000 de lei.
Cei 4 membrii ai grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi, în cursul zilei de astăzi, magistraţilor de la Tribunalul Vrancea, cu propunere de arestare preventivă.
La activităţi au participat poliţişti din cadrul structurilor Poliției Române de de combatere a criminalității organizate din Bacău şi Suceava și de la IPJ Galați.
De asemenea, la activități au participat jandarmi.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de Serviciul Român de Informaţii.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Membrii unei grupari specializate in contrabanda cu tigari, retinuti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI