Mii de palestinieni au participat vineri, la funeraliile lui Muhammad Hussein Abu Khdair (16 ani) a cărui corp a fost ars de viu

#

Mii de palestinieni au participat vineri, în Ierusalimul de Est, la funeraliile lui Muhammad Hussein Abu Khdair (16 ani), al cărui corp a fost găsit miercuri într-o pădure din apropierea orașului.
Mohammad Abu Khdeir, în vârstă de 16 ani, a fost răpit marţi seara în cartierul Shuafat din Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de către Israel. Cadavrul minorului – ars în întregime potrivit avocatului familiei – a fost găsit câteva ore mai târziu, miercuri, în apropierea unei păduri, în partea de vest a oraşului.
Mii de oameni au scandat și fluturat steaguri palestiniene unde au salutat corpul parțial înfășurat într-un văl tradițional care a ajuns la o moschee, înainte de a fi înmormântat.

Proteste la funerarile adolescentului ucis

Polițiştii israelieni s-au ciocnit cu sute de protestatari palestinieni din Ierusalim unde adolescentul arab a fost ucis de extremiști israelieni şi îngropat în cartierul în care locuia.

Proteste violente

Uciderea lui Abu Khdair ar fi o răzbunare contra palestinienilor după ce trei băieți israelieni, ce fuseseră răpiți în urmă cu o lună, au fost găsiți decedați în Cisiordania. Israelul a acuzat mișcarea palestiniană radicală Hamas de comiterea acestei crime multiple.
Potrivit presei palestiniene, în urma autopsiei s-a constatat că Abu Khdair ar fi murit din cauza rănilor suferite în urma incendierii sale.
Băiatul a fost răpit dintr-un cartier al Ierusalimului miercuri dimineaţă, în timp ce se îndrepta spre şcoală, iar trupul său masacrat a fost găsit câteva ore mai târziu în afara oraşului. „Cauza principală a morţii este incendierea“, a declarat Mohammed Abdel Ghani al-Owaiwi, procurorul general al Autorităţii Palestiniene, într-o declaraţie transmisă presei. Autopsia a scos la iveală faptul că în plămânii băiatului exista funingine, ceea ce concluzionează că Abu Khdair era în viaţă şi respira când i s-a dat foc.
Micky Rosenfeld, purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, a refuzat să comenteze raportul autopsiei, desfăşurată joi la Institutul medico-legal din Tel Aviv, în prezenţa unui medic palestinian. Poliţia nu a identificat atacatorii şi ucigaşii adolescentului palestinian, însă asasinarea lui este considerată a fi un act de răzbunare a unor evrei israelieni, pentru tripla crimă asupra tinerilor israelieni, răpiţi la 12 iunie în colonii. Luni, trupurile celor trei adolescenţi evrei au fost descoperite după săptămâni de căutări. Autorităţile de la Tel Aviv au jurat răzbunare, acuzând gruparea Hamas de orchestrarea acestui act terorist, deşi aceasta din urmă neagă orice implicare.
În urma publicării acestei informații, mii de palestinieni au ieșit în stradă pentru a protesta în Ierusalimul de Est și în apropierea orașului Ramallah, capitala Cisiordaniei. Ei au atacat forțele de ordine israeliene cu pietre și cocteiluri Molotov, în timp ce poliția a ripostat folosind gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Mii de palestinieni au participat vineri, la funeraliile lui Muhammad Hussein Abu Khdair (16 ani) a cărui corp a fost ars de viu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI