Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Mii de pelerini participa la slujba de pomenire a preotului Justin Parvu

Preotul Justin Pârvu
Mii de pelerini participă la slujba de pomenire a preotului Justin Pârvu

Peste 3.000 de credincioși veniți din toate zonele țării participă sâmbătă la slujba de pomenire de un an a părintelui Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă.
Liturghia arhierească se săvârșește sub conducerea mitropolitului Moldovei și Bucovinei, Teofan, iar slujba de pomenire a început la ora 11,00.
După slujba de pomenire, pelerinii sunt invitați la parastas.
Părintele Justin Pârvu a încetat din viață pe 16 iunie 2013, la vârsta de 94 de ani. Născut în satul Petru Vodă la 10 februarie 1919, preotul și-a început viața monahală la Mănăstirea Durău, la vârsta de 17 ani. În anul 1939, după ce a intrat în rândul călugărilor, s-a înscris la Seminarul monahal de la Cernica, lângă București. În timpul războiului, între anii 1942-1944, a slujit ca preot militar pe frontul de est, până la Odesa. După ce la conducerea României au ajuns comuniștii, părintele a fost arestat pe motive politice și condamnat la 12 ani închisoare plus un spor de 5 ani, pedeapsa executând-o în închisorile de la Suceava, Văcărești, Jilava și Aiud. Înainte de a fi trimis la „reeducare” la Pitești, a fost trimis să muncească, deținut fiind, în mina de la Baia Sprie. Cea mai mare parte a pedepsei a executat-o în închisoarea din Aiud, perioadă care a fost și cea mai grea din cei 17 ani de detenție.
În 1991 a întemeiat Mănăstirea cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril de la Petru Vodă. Părintele și-a continuat misiunea și, în 2000, a ridicat un schit de maici lângă Mănăstirea de la Petru Vodă, o casă de educație pentru copii și un azil pentru bătrâni iar trei ani mai târziu a înființat o publicație de învățătură și atitudine ortodoxă, cu apariție lunară, numită ‘Glasul Monahilor’.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Mii de pelerini participa la slujba de pomenire a preotului Justin Parvu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI