Mii de pelerini participa la slujba de pomenire a preotului Justin Parvu

Preotul Justin Pârvu
Mii de pelerini participă la slujba de pomenire a preotului Justin Pârvu

Peste 3.000 de credincioși veniți din toate zonele țării participă sâmbătă la slujba de pomenire de un an a părintelui Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă.
Liturghia arhierească se săvârșește sub conducerea mitropolitului Moldovei și Bucovinei, Teofan, iar slujba de pomenire a început la ora 11,00.
După slujba de pomenire, pelerinii sunt invitați la parastas.
Părintele Justin Pârvu a încetat din viață pe 16 iunie 2013, la vârsta de 94 de ani. Născut în satul Petru Vodă la 10 februarie 1919, preotul și-a început viața monahală la Mănăstirea Durău, la vârsta de 17 ani. În anul 1939, după ce a intrat în rândul călugărilor, s-a înscris la Seminarul monahal de la Cernica, lângă București. În timpul războiului, între anii 1942-1944, a slujit ca preot militar pe frontul de est, până la Odesa. După ce la conducerea României au ajuns comuniștii, părintele a fost arestat pe motive politice și condamnat la 12 ani închisoare plus un spor de 5 ani, pedeapsa executând-o în închisorile de la Suceava, Văcărești, Jilava și Aiud. Înainte de a fi trimis la „reeducare” la Pitești, a fost trimis să muncească, deținut fiind, în mina de la Baia Sprie. Cea mai mare parte a pedepsei a executat-o în închisoarea din Aiud, perioadă care a fost și cea mai grea din cei 17 ani de detenție.
În 1991 a întemeiat Mănăstirea cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril de la Petru Vodă. Părintele și-a continuat misiunea și, în 2000, a ridicat un schit de maici lângă Mănăstirea de la Petru Vodă, o casă de educație pentru copii și un azil pentru bătrâni iar trei ani mai târziu a înființat o publicație de învățătură și atitudine ortodoxă, cu apariție lunară, numită ‘Glasul Monahilor’.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Mii de pelerini participa la slujba de pomenire a preotului Justin Parvu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI