Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ministrul Educației: Nu sunt interzise telefoanele în unitatea şcolară

Liviu Pop
Ministrul Educației, Liviu Pop a fost prezent vineri, la Constanţa, la o întâlnire cu inspectorii şcolari generali din mai multe judeţe, cu manageri ai şcolilor şi cadre didactice, unde a precizat că nu renunță la prevederea din Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților din Învățământul care, înaintea fiecărei ore, obligă elevii să își lase telefoanele într-un spațiu special amenajat.

Liviu Pop a mai fost întrebat şi ce măsuri va lua ministerul pentru combaterea cazurilor de violenţă în şcoli, cel mai recent înregistrându-se la Călan, acolo unde un elev îşi acuză învăţătoarea că l-a lovit în cap.
“Strategia privind combaterea violenţelor în şcoală este în implementare, trebuie updatată ori de câte ori apare o situaţie de genul acesta. Am redus în ultimii trei ani cu peste 60 la sută cazurile de violenţă, mai avem mult de făcut din punctul acesta de vedere, fapt pentru care avem un set de măsuri pe care le luăm zi de zi, în aşa fel încât să eliminăm pe cât posibil către zero toate aceste cazuri izolate de violenţă şcolară”, a spus Liviu Pop.
El a mai fost întrebat dacă este oportună interzicerea telefoanelor mobile în timpul orele de curs, în condiţiile în care elevii pot filma astfel de derapaje sau acte de violenţă ale cadrele didactice, ministrul spunând că telefoanele nu sunt interzise în totalitate în şcoală.
“Nu sunt interzise telefoanele în unitatea şcolară. Cu acordul cadrului didactic se pot chiar folosi aceste telefoane, inclusiv în procesul instructiv-educativ. Strategia privind combaterea violenţei în şcoală are şi alte elemente care vor fi introduse în perioada următoare, în aşa fel încât să nu mai avem nevoie ca un elev sau un profesor să filmeze acte de violenţă, să avem alte metode mult mai clare”, a explicat ministrul.
În strategia privind combaterea violenței în școală, a spus Liviu Pop, vor fi introduse noi elemente “în așa fel încât să nu mai avem nevoie ca un elev sau un profesor să filmeze un act de violență, să avem alte metode mult mai clare cum ar fi supravegherea video, consilierea, prezența unui cadru didactic suplimentar,a unui părinte etc”.
Ministerul Educației a introdus interdicțiile “tocmai pentru a-l face pe elev atent la ore, timp de 50 de minute să se concentreze la ore. Dreptul la educație nu poate fi îngrădit de absolut nimeni. În pauză poate să facă orice fel de alte servicii extrașcolare”.
Liviu Pop nu a părut impresionat nici de un protest al elevilor din Brașov pe tema interdicției telefoanelor:
“Este dreptul fiecăruia să facă orice, legal, în țara asta. Este democrație. Nu am ce să comentez”.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ministrul Educației: Nu sunt interzise telefoanele în unitatea şcolară”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI