Ministrul Teodor Meleșcanu condamnă atacul terorist din Barcelona

Atac terorist la Barcelona
Foto: dailymail.co.uk
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, condamnă în termeni categorici atacul terorist care a avut loc în cursul zilei de astăzi, 17 august, în Barcelona, și reiterează angajamentul ferm al României în combaterea terorismului.

Ministrul Teodor Meleșcanu transmite condoleanțe membrilor familiilor victimelor, întreaga sa compasiune persoanelor rănite în tragicul eveniment și exprimă solidaritatea cu poporul spaniol.
Din dispoziția ministrului afacerilor externe a fost activată Celula de criză a MAE, pentru a verifica în continuare dacă printre victime se înregistrează și cetățeni români.
Reamintim că Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Madrid și al Consulatului General al României la Barcelona, gestionează cu prioritate situația, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de evoluția evenimentelor.
Ministerul Afacerilor Externe transmite că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.
Cel puțin 13 oameni și-au pierdut viața în urma atentatului de joi, de la Barcelona, transmite din surse ale poliției postul local de radio Cadena Ser, preluat de Reuters. Alte mass media locale, inclusiv ziarul El Pais, afirmă că sunt cel puțin 10 morți. Reuters nu a reușit să obțină o confirmare direct de la o purtătoare de cuvânt a poliției.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ministrul Teodor Meleșcanu condamnă atacul terorist din Barcelona”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI