Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Mircea Ionescu Quintus decorat de presedintele Iohannis la împlinirea a 100 de ani

Decorare Mircea Ionescu Quintus
Şeful statului l-a decorat, vineri, pe preşedintele de onoare al PNL, într-o ceremonie desfășurată în Sala Unirii, la Palatul Cotroceni. Decoraţia i-a fost acordată liberalului cu ocazia împlinirii a 100 de ani.

Şeful statului i-a acordat această distincţie cu prilejul aniversării unui secol de viaţă, în semn de „înaltă apreciere pentru contribuţia remarcabilă la consolidarea unei vieţi politice democratice în România şi pentru dăruirea de care a dat dovadă de-a lungul întregii sale cariere politice, precum şi pentru exemplul de conduită civică”, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Mircea Ionescu Quintus

Captura: privesc.eu

„Viața mea a fost un roman”, a spus veteranul liberal, la ceremonia de la Palatul Cotroceni.
„Bunicul meu a fost unul dintre fondatorii Partidului Național Liberal, în 1875, după aceea tatăl meu a fost un fruntaș liberal și apoi am venit eu. De 100 de ani, familia Quintus trăiește cu PNL. Am ştiut şi alţi preşedinţi, să fie sănătoşi fiecare dintre ei. Unul a avut amabilitatea să îmi dea un telefon înainte să ajung aici. Domnule preşedinte aveţi nevoie de sănătate şi de putere, sunteţi un preşedinte în care am toată încrederea, îmi daţi nădejdea să trăiesc în linişte. Am toată încrederea în dumneavoastră. Vă mulțumesc că prețuiți ce am făcut eu într-o viață”, a zis Mircea Ionescu-Quintus.
Mircea Ionescu-Quintus împlineşte pe 18 martie 100 de ani.
Mircea Ionescu-Quintus a fost preşedintele PNL în perioada 1993-2001, senator în legislaturile 1996-2000 şi 2004-2008, ales în judeţul Prahova, şi ministru Justiţiei în guvernul Stolojan. Mircea Ionescu Quintus este politicianul care a trăit în timpul lui Carol al II-lea, l-a cunoscut pe Ion Antonescu şi i-a preţuit pe Regina Maria şi Regele Ferdinand. A prins două războaie mondiale şi o Revoluţie şi este omul datorita căruia PNL există şi astăzi.
Născut în Crimeea, Mircea Ionescu Quintus este cel mai longeviv lider politic român. Este căsătorit şi are un fiu, tot avocat. Este general de brigadă în retragere, grad care i-a fost conferit de fostul şef al statului, Traian Băsescu, şi a reuşit să demonstreze că nu a făcut poliţie politică, după ce a dat în judecată CNSAS care ăi pusese numele pe lista foștilor colaboratori ai Securității.
Mircea Ionescu Quintus este si autor de epigrame.
Seniorul liberal sărbătoreşte ziua de naştere la Cercul Militar Național din Bucureşti, alături de colegii din partid.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Mircea Ionescu Quintus decorat de presedintele Iohannis la împlinirea a 100 de ani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI