Mugur Isarescu va conduce pentru inca cinci ani Banca Nationala a Romaniei

Mugur Isarescu

Parlamentul l-a validat cu o largă majoritate în funcţia de guvernator pe care o deţine din 1990 şi a votat noul consiliu de administraţie. Este la al cincelea mandat de guvernator al băncii centrale, poziţie pe care o ocupă de 24 de ani.
Guvernatorul BNR a declarat că printre obiectivele viitorului Consiliu de Administraţie al BNR se numără aderarea la zona euro în 2019, „obiectiv ambiţios, dar încă realizabil” şi intrarea în Uniunea Bancară. Mugur Isărescu este guvernator al Băncii Naţionale a României din septembrie 1990 şi de atunci se ocupă de stabilitatea financiară şi politica monetară, precum şi de supravegherea sistemului bancar. Cu excepţia unui an, decembrie 1999 – decembrie 2000, când a fost prim-ministru al României. Isărescu este membru în Consiliul General al Sistemului European al Băncilor Centrale, membru cu drept de vot din partea României în Consiliul European de Risc Sistemic şi face parte din Consiliul Guvernatorilor al Fondului Monetar Internaţional.
Au mai fost avizate numiri în funcţie la Autoritatea de Supraveghere Financiară şi la Curtea de Conturi.
Mandatul actualului CA al BNR expiră în data de 10 octombrie 2014.
Totodata, Bogdan Olteanu şi Liviu Voinea au primit, luni, aviz favorabil pentru posturile de viceguvernatori ai Băncii Naţionale a României din partea comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senatului, reunite, în timp ce candidatura lui Cristian Popa a fost respinsă.
Bogdan Olteanu a fost votat în unanimitate, iar Liviu Voinea a obţinut 30 de voturi pentru, trei împotrivă şi patru abţineri.
Cristian Popa a obţinut doar şase voturi pentru şi 24 împotrivă şi patru abţineri.
Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că social-democraţii îi susţin în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) pe Florin Georgescu, Liviu Voinea, Daniel Dăianu şi Gheorghe Gherghina.

Senatorii şi deputaţii l-au mai confirmat ieri pe Ovidiu Miculescu la conducerea postului public de radio, iar pe Stelian Tănase la conducerea televiziunii publice.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Mugur Isarescu va conduce pentru inca cinci ani Banca Nationala a Romaniei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI