Noua baterie litiu-ion ce poate schimba laptopurile

Noua baterie litiu-ion ce poate schimba laptopurile

Marele dezavantaj al gadgeturilor este reprezentat de durata de viata a bateriei lor. Laptopurile sunt consumatoare mari de energie si au nevoie de o baterie si mai puternica. O noua inventie a oamenilor de stiinta poate fi solutia acestei probleme.
Tipul actual de baterie, pe baza de litiu-ion, si-a atins potentialul maxim, iar el trebuie imbunatatit, scrie Digital Trends. Aceasta baterie folosita in prezent nu poate fi marita, caci laptopul nu ar mai fi transportat cu usurinta oriunde din cauza greutatii prea mari.
Expertii de la un laborator specializat in asemenea solutii – Pacific Northwest National Laboratory, din SUA – au inventat o baterie litiu-ion ce poate stoca cel putin o cantitate dubla de energie fata de cea din prezent. Siliciul folosit la fabricarea ei este unul poros, solutia propusa fiind realizabila si fara costuri prea mari de productie.

Majoritatea bateriilor litiu-ion folosesc electrozi de grafit pentru incarcarea si descarcarea energiei. Asemenea electrozi inmagazineaza de zece ori mai putina energie decat cei pe baza de siliciu. Capacitatea bateriei poate fi chiar triplata datorita lor, sustin specialistii in domeniu. Problema este ca siliciul isi poate mari masa chiar si cu 400% in timpul incarcarii.
Datorita noii descoperiri, el se mareste cu doar 30%, solutia fiind mult mai buna. Numele acestui tip de material folosit este „burete de siliciu mezoporos”, el dandu-i bateriei si rezistenta necesara incarcarilor si descarcarilor succesive. Urmatoarea faza a cercetarii va implica elaborarea unei baterii pentru smartphone la scara normala pentru a se face teste cu ea.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Noua baterie litiu-ion ce poate schimba laptopurile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI