Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Numărul solicitanților de azil este în scădere în România

imigranti-azil

România a primit în primul semestru al anului în curs 664 cereri de azil, cu 7% mai puține decât în perioada similară a anului trecut, când au fost înregistrate 711 solicitări, se arată într-un raport publicat vineri de Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR), ce relevă însă că numărul persoanelor ce solicită azil în țările industrializate a continuat să crească în prima jumătate a anului 2014, cauza principală fiind conflictele din Siria și Irak, dar și instabilitatea din țări, precum Afganistan sau Eritreea.
Cu un număr de 664 cereri de azil în primul semestru al anului 2014, România a înregistrat de asemenea o scădere (de 7%) a solicitărilor comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2013 când au fost înregistrate 711 solicitări. Comparând al doilea semestru al anului 2013 (788 solicitări) cu prima jumătate a lui 2014, scăderea ajunge la 17%. Siria rămâne țara de origine a celor mai mulți dintre solicitanții de azil în România (313 cereri în perioada ianuarie-iunie 2014), urmată de Afganistan (74 cereri), Turcia (23), Irak (22) și Ucraina (20), se menționează &într-un comunicat al UNHCR.
Luând în considerare trendul ascendent ce se manifestă de regulă în a doua jumătate a fiecărui an, raportul avertizează asupra unui scenariu în care numărul total de cereri pentru anul 2014 va ajunge la 700.000. Acesta ar fi cel mai mare nivel atins în ţările industrializate în ultimii 20 ani, o cifră nemaiîntâlnită de la conflictului din fosta Iugoslavie, în anii ’90.
Rapoartele despre tendinţele de azil în ţările industrializate sunt de regulă publicate de două ori pe an. Raportul „Tendinţe privind Azilul 2014”: http://www.unhcr.org/5423f9699.html.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Numărul solicitanților de azil este în scădere în România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI