Oferta publică Electrica s-a încheiat. Gradul de suprasubscriere este de peste 200%.

energia-elettrica

Oferta publică pentru vânzarea a 51% dintre acţiunile companiei Electrica s-a încheiat cu succes, gradul de subscriere fiind de peste 200%, a declarat azi ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu.
Vorbim despre cea mai mare intenţie de listare care s-a petrecut pe piaţa de capital din România vreodată. Este practic prima privatizare pe care încercăm s-o realizăm folosind exclusiv piaţa de capital din România. Mă bucură reacţia, satisface nivelul de subscriere; majoritatea investitorilor instituţionali provin din România, Marea Britanie, SUA şi Polonia” a spus Răzvan Nicolescu.
Potrivit lui Gabriel Dumitraşcu, director general al Direcţiei Generale de Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului, pe tranşa investitorilor instituţionali 25% dintre subscrieri sunt ale investitorilor români – fonduri de pensii şi, în premieră, SIF-urile, 23% – investitori instituţionali din Marea Britanie, 17% – din Polonia şi 13% din SUA.
Ţara noastră vrea să obţină cel puţin 2 miliarde de lei de pe urma vânzării pachetului majoritar al Societăţii Electrica.
Privatizarea companiei Electrica este prima care se desfăşoară prin intermediul Bursei de Valori în România.
Autorităţile intentionează să aloce un procent mai mare din acţiuni pentru micii investitori, având în vedere interesul major manifestat de această categorie în cadrul subscrierii.
Listarea Electrica la bursă va avea loc pe data de 3 iulie.  Acţiunile vor fi tranzacţionate şi la bursa londoneză. Din acel moment, cei care au cumpărat acţiuni ale companiei vor putea să le vândă sau să cumpere şi mai multe. Preţurile vor fluctua, în funcţie de evoluţia bursei.
Pentru 2014, analiștii Tradeville estimează că profitul net al companiei va fi de circa 380 de milioane de lei, veniturile urmând să urce la circa 4,85 miliarde lei. Câștigul ce va reveni acționarilor va fi destul de important, în condițiile în care managementul companiei și-a anunțat intenția de a distribui 85% din profit către acționari, prin dividende.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.erulmag.ro

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Oferta publică Electrica s-a încheiat. Gradul de suprasubscriere este de peste 200%.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

Vacanţe pe Litoral

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei