Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Pascu: România trece printr-o criză acută de personal, iar în turism se simte cel mai mult lucrul acesta

Razvan Pascu (2)
Consultantul în marketing turistic Răzvan Pascu a declarat în cadrul conferinței „Provocările Fortei de Muncă în Turism” desfășurate miercuri, la Centrul de Excelență în Turism și Servicii de la Constanţa, că în România există criză acută de personal și în turism se simte cel mai mult lucrul acesta, iar principalul motiv o reprezintă puterea financiară.

Odată cu începerea școlii mai devreme, angajații din turism nu sunt motivați să mai lucreze pentru că ei nu au o perioadă foarte lungă de lucru, ei se gândesc că decât să lucreze o lună și jumătate mai bine își găsesc altceva unde ar putea să lucreze pe o perioadă mai lungă, și de asemenea, o parte dintre ei, trebuie să se pregătească de școală pentru că vorbim de elevi de liceu sau de studenți care ar dori sau se angajează pentru a câștiga pe perioada verii. Cred că unica soluție pe termen scurt pentru turismul românesc, ar fi deschiderea forței de muncă către alte țări. Mă refer la țările îndepărtate care au experiență și o expertiză foarte bună în turism și care inclusiv să râdă au învățat să facă lucrul ăsta în fața turiștilor. Dincolo de asta, mă refer la piețele din jurul nostru, la piețe precum Republica Moldova, Ucraina, să-i importăm, să-i aducem în România pentru că avem posibilitatea de creștere, însă din păcate este o penurie de personal„, a declarat Răzvan Pascu.
Întrebat de jurnaliști despre cum sunt salariile din turism, acesta a declarat că sunt foarte mici și că acesta este principalul motiv pentru care oamenii nu își doresc să lucreze în turism.
Salariile din turism sunt foarte mici, realitatea asta este și acesta este principalul motiv pentru care oamenii nu își doresc să lucreze în turism. La nivel mondial, turismul este principalul angajator. O zecime din populația care lucrează în turism, sunt din domeniul turism sau conex turism. Din păcate, România trece printr-o criză gravă de personal, însă criză de personal există și în alte țări, nu doar în România, dar în România există criză acută de personal și în turism se simte cel mai mult lucrul acesta. Principalul motiv o reprezintă puterea financiară și faptul că angajații din turism sunt plătiți destul de prost, iar așa cum turiștii și consumatorii de turism trebuie să înțeleagă că un serviciu de calitate vine la pachet cu un cost mai mare, așa și angajatorii din turism trebuie să înțeleagă că un angajat de calitate vine cu un salariu mai bun sau cu un pachet care să-l motiveze mai mult„, a mai spus Răzvan Pascu.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Pascu: România trece printr-o criză acută de personal, iar în turism se simte cel mai mult lucrul acesta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI