Patronatele din turismul balnear cer sprijinul statului

turismul balnearStaţiunile balneare au nevoie de sprijinul statului, în caz contrar, riscă o blocare a investiţiilor – spun reprezentanţii patronatelor din domeniu.
Dacă statul nu va interveni, există posibilitatea ca în următorii ani să asistăm la o blocare a investiţiilor şi o degradare a bazei materiale„, a precizat Nicu Rădulescu.
Preşedintele Organizaţiei Patronatelor din Turismul Balnear, Nicu Rădulescu, susţine că este nevoie de unele facilităţi, precum scutirea de taxe.
Un hotel de 100 de camere, a cărui modernizare a costat 7 milioane de euro, reclasificat de la două la patru stele şi care are pierderi în primii 2-3 ani, trebuie să plătească impozite şi taxe locale de aproximativ 100.000 de euro pe an„, a exemplificat oficialul patronatului.
În momentul de faţă, jumătate dintre staţiunile balneare din România sunt dependente de biletele de odihnă şi tratament acordate de Casa Naţională de Pensii. În aceste condiţii, marja de profit este mică şi nu le permite să facă investiţii, a mai precizat preşedintele Organizaţiei Patronatelor din Turismul Balnear.
Nicu Rădulescu este nemulţumit şi de aportul statului la promovarea turismului balnear românesc. „Există şi o vină a ministerului, legat de promovare, dar şi o vină a investitorilor care, din lipsă de fonduri, nu participă la suficiente eveninimente„, a mai spus el.
În staţiunile balneare din România ajung în fiecare an aproape un milion de turişti, iar 8-10% dintre aceştia sunt străini.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Patronatele din turismul balnear cer sprijinul statului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI