Patru zboruri interne și patru externe vor fi operate de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, îşi continuă dezvoltarea prin deschiderea bazei operaţionale numărul 7, la Mihail Kogălniceanu, Constanţa. În premieră pentru Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, vor exista 4 curse aeriene interne către Cluj Napoca, Iași, Oradea și Timișoara și 4 externe către Milano, Paris, Roma, Bruxelles cu o frecvență de 1-2 curse pe săptămână.

La evenimentul de deschidere au participat Tudor Constantinescu, director comercial Blue Air, Bogdan Ionuț Artagea, directorul general al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, viceprimarul Costin Răsăuțeanu, Cristian Bărhălescu, președintele Asociației Litoral-Delta Dunării și Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică.

Inaugura zboruri noi4
Ieri, 26 aprilie a.c., a sosit aeronava Blue Air care va efectua prima cursă stabilită către Roma. Prima cursă este programată pentru astăzi, 27 aprilie, ora 08.00, unde vor decola 95 de persoane cu destinația Roma. Ulterior, la 14.05, avionul se va întoarce și va ateriza pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Pe 19 mai a.c. aeronava va zbură către Bruxelles, urmând ca după data de 15 iunie a.c. să fie pusă în funcțiune și cursele interne. „Ne dorim ca tot mai mulţi pasageri să utilizeze serviciile Blue Air. Inaugurăm baza aeriană nr. 7 a companiei care va opera pe opt destinaţii: patru interne şi patru externe. Din Constanţa se va putea ajunge la Iaşi, cu o frecvenţă pe săptămână, Cluj, cu două frecvenţe pe săptămână, Timişoara, cu două frecvenţe pe săptămână, şi Oradea, cu o frecvenţă pe săptămână. Destinaţiile externe sunt: Paris, cu două frecvenţe pe săptămână, Roma, cu trei frecvenţe pe săptămână, Milano, cu două frecvenţe pe săptămână, şi Bruxelles, cu o frecvenţă pe săptămână.
Directorul comercial Blue Air a afirmat că anul 2017 că nu se așteaptă să facă profit, deși au fost investiți 500.000 de euro. Tot el spune că sezonul 2017 este o investiţie.

Inaugura zboruri noi1
„Pentru o dezvoltare armonioasă a turismului, este nevoie de transport. Staţiunile trebuie să devină accesibile. Ne dorim ca baza noastră să devină funcţională. Dacă nu va funcţiona, nu vom putea susţine zborurile. Noi suntem o societate comercială şi ne susţinem cu rezultate financiare. În acest prim an, nu ne aşteptăm la profit. Dar ne dorim o perspectivă a dezvoltării. De aceea avem nevoie de sprijinul hotelierilor şi al autorităţilor locale“, a mai explicat directorul comercial al companiei. Pentru a avea o dezvoltare la malul mării este nevoie în primul rând de transport atât pentru turiștii străini, cât și pentru cei români. Compania aeriană nu este un ONG! Vrem să eficientizăm cursele către Constanța. Dacă nu funcționează, nu vor fi suportate zborurile doar de dragul de a avea o legătură aeriană cu Constanța“, a anunţat Tudor Constantinescu, director comercial Blue Air.
De asemenea, Constantinescu a adăugat că anul acesta este unul de investiții și nu se așteaptă la profit. Orarul de zbor este elaborat doar până în luna noiembrie. În timpul iernii se așteaptă să fie solicitate destinațiile externe, în special Roma și Milano, locații în care există mulți români plecați la muncă sau stabiliți acolo. Investiția companiei se ridică la peste 500.000 de euro și prezintă riscul de a nu acoperi costurile de operare ale avionului care va zbura cu regularitate, indiferent de câți pasageri vor fi. „În funcţie de rezultatele financiare pe care le vom avea, vom putea susţine piaţa şi consolida unele declaraţii“, a punctat Tudor Constantinescu.

Inaugura zboruri noi3
Viceprimarul municipiului Constanţa, Costin Răsăuțeanu a declarat că este un moment istoric benefic întregii regiuni.
„Este un moment istoric, benefic regiunii, judeţului şi oraşului nostru. Se conectează Constanţa cu oraşe importante din ţară şi din Europa. Este un moment important şi mă bucur că parteneriatul pe care şi-l doreşte Primăria Constanţa se concretizează. Trebuie să avem grijă ca aceste curse să nu se oprească niciodată. Acest parteneriat este funcțional și începe să dea roade. Constanța în timpul verii se va transforma în capitala României. Trebuie să avem grijă ca aceste curse să nu se oprească niciodată“, a declarat Răsăuțeanu.

Inaugura zboruri noi2
La rândul său, vicepreședintele Asociației Litoral – Delta Dunării, Corina Martin a spus că de aici încolo este un drum lung și că va susține tot timpul acest proiect. “Astăzi este o zi istorică, pentru care am luptat personal şi cu determinare direct în linia întâi. Cel mai mare obiectiv din cele pe care mi le-am propus pentru Dobrogea a fost atins! Privesc cu mândrie în urmă, şi cu încredere înainte! De astăzi, visul  meu şi al sute de mii de dobrogeni se împlineşte! După ani de eforturi, am reuşit ca, împreună cu conducerea Aeroportului Constanţa şi celelalte Asociaţii din Federaţia de Promovare Turistică din România, să unim Dobrogea cu România şi să aducem 4 noi zboruri dinspre Europa spre Litoralul Românesc şi Delta Dunării! Au trecut 27 de ani de când îmbarcăm, chiar eu, charterul Constanţa-Paris, pentru Nouvelles Frontieres-Simpaturism, în primul meu an de muncă, de pe băncile ASE Bucureşti. Parisul se apropie din nou de Constanţa, la fel Bruxelles, Roma şi Milano! Dedic această zi sutelor de mii de oameni care au sperat şi au crezut până la capăt, alături de mine! Colegi şi prieteni din toată ţara, constănţeni şi tulceni, parteneri şi autorităţi locale şi naţionale, în numele cărora am slujit cu credinţă, în total voluntariat, promovarea de turism românesc! Federaţia de Promovare Turistică din România continuă astfel promovarea destinaţiilor româneşti de vacanţă, alături de un Partener Strategic – Blue Air”.
De asemenea, se are în vedere ca în viitor să se inaugureze și curse către alte puncte importante cum ar fi Grecia, Germania, Rusia sau Elveția.

“Blue Air a transformat România într-un sat, prin cursele sale interne, astfel încât, în maxim 6 ore eşti de acasă pe plajă, din Timişoara, Iaşi, Cluj sau Oradea. Este datoria noastră, a dobrogenilor să promovăm aceste curse indiferent dacă suntem din Sulina, Vama Veche, Mahmudia sau Cernavodă, pentru a menţine tot timpul anului aceste curse interne, dar şi pe cele externe”, a declarat noul preşedinte al Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Cristian Bărhălescu.
Prețul unui bilet pentru o cursă internă cu destinația Constanța-Cluj pornește de la 89.99 de lei, iar pentru o cursă externă, de la 19.99 de euro, și va include, gratuit, pe timpul zborului, pentru rutele interne 1 bagaj de cală (32 kg), 1 bagaj de mână (10 kg) și un snack la bord.
Orarul de zbor este elaborat, deocamdată, până în luna octombrie. “Este posibil ca destinațiile externe să fie solicitate și în timpul iernii, cele mai multe rezervări sunt pentru Londra urmate de Roma și Milano, locații în care trăiesc mulți români”, a declarat Bogdan Artagea, directorul aeroportului internațional Mihail Kogălniceanu.
Cursele sunt programate să deservească momentan până la sfârșitul lunii octombrie, totuși există convingerea că cel puțin cursele către Paris, Milano și Roma să aibă succes și pe perioada sezonului rece.
De la finalul lunii aprilie, Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu va deschide mai multe rute noi care permit celor care vor să ajungă la Bruxelles, Milano, Paris, Roma, Londra sau Timişoara să călătorească direct din judeţul Constanţa, fără a mai fi nevoiţi să parcurgă drumul auto sau feroviar până la Bucureşti. Programul deschiderilor de noi rute pe aeroportul din Constanţa este următorul: 27 aprilie – Roma; 29 aprilie – Paris; 30 aprilie – Milano; 19 mai – Bruxelles, Londra, Istanbul; 15 iunie – Cluj; 16 iunie – Timişoara; 19 iunie – Iaşi, Oradea.

Curse aeriene

Inaugura zboruri noi

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Patru zboruri interne și patru externe vor fi operate de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI