Perchezitii la membrii unei grupari specializate in camatarie, santaj si proxenetism

Camatarie
47 de persoane bănuite că fac parte dintr-o grupare specialiazată în şantaj, cămătărie şi proxenetism au fost aduse, în această dimineaţă, la audieri. Poliţiştii au descins, în această dimineaţă, la 29 de adrese din Târgovişte, Dobra, Finta, Voineşti, Pucioasa, Ploieşti şi Dragomireşti. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 50.000 de euro.

200 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, descind la 29 de locuinţe ale membrilor unei grupări infracţionale specializate în infracţiuni contra persoanei.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 43.600 de euro, 9.250 de franci elveţieni, 850 lire sterline, 12.778 de lei, 200 de grame de bijuterii, 37 de telefoane mobile, documente financiar-bancare, computere, 8 arme neletale de tip airsoft, obiecte contondent-ascuţite şi 1.100 de litri de băuturi alcoolice.
De asemenea, sunt puse în executare 47 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, pentru audieri şi luarea măsurilor legale ce se impun.
La activităţi au participat şi luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale Bucureşti şi serviciile pentru acţiuni speciale din Dâmboviţa, Prahova şi Argeş.
Potrivit IPJ Dâmboviţa, în perioada octombrie 2013 – mai 2014, membrii grupării ar fi împrumutat sume de bani importante, cu dobândă, mai multor persoane. În cazul în care membrii grupului infracţional nu obţineau sumele rezultate din împrumutul propriu-zis şi dobânda stabilită ar fi indus o stare de temere victimelor, prin ameninţarea cu acte de violenţă. De asemenea, aceştia ar fi recrutat mai multe persoane pe care, ulterior, le-ar fi determinat să practice prostituţia cu diverşi clienţi din ţară şi străinătate.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 50.000 de euro.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale și Direcţiei de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Departamentului de Informații și Protecție Internă şi al Serviciului Român de Informații.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Perchezitii la membrii unei grupari specializate in camatarie, santaj si proxenetism”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei