Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani

Spalare_de_bani_Cluj

Documente contabile, tehnică de calcul, peste 100.000 de lei, 3.200 de euro și 400.000 de forinţi au fost ridicaţi de poliţiştii clujeni în urma a 12 percheziţii efectuate la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.
De asemenea, polițiștii au indisponibilizat peste 35 de tone de banane şi s-a aplicat sechestru asigurator pe 24 de televizoare.
La data de 7 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au efectuat 12 percheziţii la locuințele a șase persoane, precum şi la sediile sociale şi punctele de lucru a patru societăţi comerciale din judeţele Cluj şi Bihor.
Activităţile au vizat șase persoane bănuite că, în perioada 2012-2014, prin intermediul unor societăţi comerciale, ar fi importat fructe şi legume, cu precădere banane, din spaţiul intracomunitar, pe care le-ar fi comercializat pe teritoriul României, fără a înregistra toate operaţiunile comerciale în evidenţa contabilă.
Sumele de bani sustrase de la plata taxelor către bugetul de stat, prin ascunderea sursei impozabile, ar fi fost investite în diverse bunuri pentru a le da o aparenţă licită.
În acest sens, există suspiciuni că persoanele implicate ar fi ţinut evidenţe contabile duble.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 100.000 de lei, 3.200 de euro şi circa 400.000 de forinţi. De asemenea, au fost ridicate documente contabile şi tehnică de calcul.
Totodată, în vederea recuperării prejudiciului creat, a fost aplicat sechestru asigurator asupra a 24 de televizoare LCD, găsite într-un sediu social.
Polițiștii au indisponibilizat peste 35.000 de kilograme de banane, în valoare de peste 130.000 de lei.
Șase persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Cluj, pentru audieri.
La acţiune au fost angrenaţi 60 de poliţişti din cadrul structurii de investigare a fraudelor, poliţişti criminalişti şi luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale ale inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj şi Bihor.
Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

 

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

 

Închiriere Apartament de LUX

 

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI