Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Percheziții la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu alcool contrafăcut

perchezitii -alcool-contrafacut

În această dimineaţă, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Galaţi efectuează 110 percheziţii la mai multe firme și locuinţe ale unor persoane bănuite că au creat un prejudiciu de peste 5.000.000 de euro prin evaziune fiscală, producere şi deţinere de bunuri accizabile în afara unor antrepozite fiscale şi spălare de bani.
La data de 21 octombrie a.c., polițiștii din cadrul B.C.C.O. Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Galaţi, cu sprijinul inspectorilor din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și Direcției Generale a Vămilor, efectuează 110 percheziţii pe raza judeţelor Brăila, Bacău, Braşov, Constanţa, Covasna, Harghita, Mureş, Maramureş, Tulcea şi în municipiul Bucureşti la diferite locuinţe şi sedii ale mai multor societăţi comerciale. Acțiunea vizează destructurarea unor grupuri infracţionale organizate, bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, producere şi deţinere de bunuri accizabile în afara unor antrepozite fiscale şi spălare de bani.
În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate a rezultat că șase brăileni ar fi constituit un grup infracţional organizat în vederea determinării şi înlesnirii comiterii de către alte grupări infracţionale organizate a unor infracţiuni de evaziune fiscală şi producere şi deţinere de bunuri accizabile în afara unor antrepozite fiscale.
Cei în cauză, începând cu luna iunie 2013, ar fi desfăşurat etapizat activităţi de determinare şi înlesnire a unor activităţi economice evazioniste de mare amploare în domeniul comercializării nefiscalizate a alcoolului etilic şi produselor derivate.
Inițial alcoolul etilic era denaturat parțial în mod ilicit, operațiunea fiind urmată de livrarea disimulată a acestuia, sub aparenţa unor diverse produse (alcool sanitar, loţiuni cosmetice, soluţie de spălare a parbrizului) prin intermediul unor lanţuri de magazine către diverşi producători de băuturi contrafăcute, în baza unor înţelegeri prealabile cu aceştia.
Ulterior achiziţionării en-gross a acestor produse, cei în cauză recurgeau la „renaturarea” lor ilicită (prin filtrări succesive şi alte procedee empirice) şi comercializarea clandestină a alcoolului etilic astfel (re)obţinut, sub formă de băuturi alcoolice, eludând astfel plata obligaţiilor fiscale cu titlul de accize.
În urma cercetărilor efectuate au fost identificate nucleele infracţionale aflate în diverse zone ale ţării, care s-ar fi aprovizionat de la grupul de firme administrat de membrii grupului infracţional din Brăila cu importante cantităţi de alcool medicinal, pe care ulterior l-ar fi supus procedeelor de „renaturare”.
Au fost identificate astfel de nuclee infracţionale ce acţionează, în mod conjugat, în vederea obţinerii de alcool etilic, prin filtrarea alcoolului medicinal, în judeţe Tulcea, Braşov, Covasna, Harghita și Mureş.
De asemenea, membrii grupului infracţional din municipiul Brăila ar fi interacţionat, pe linie infracţională, cu un alt grup infracţional constituit pe raza judeţului Maramureş. Această colaborare a început în momentul în care a fost retrasă autorizaţia de producţie a alcoolului etilic emisă pentru societatea producătoare de alcool din Brăila.
Astfel, alcoolul sanitar produs de o societate brăileană a fost livrat prin intermediul a trei societăţi comerciale (una din municipiul Bucureşti şi două din judeţul Brăila) către nucleele infracţionale menţionate. Livrarea s-a făcut fie în mod direct, fie prin intermediul unor societăţi comerciale de „tip fantomă”, ori prin intermediul unor retaileri.
În urma livrării, alcoolul sanitar a fost filtrat de membrii grupurilor infracţionale „beneficiare”, obţinându-se astfel alcool etilic. Ulterior, alcoolul etilic valorificat către diferite persoane ar fi fost folosit la fabricarea unor băuturi alcoolice ce ar fi fost puse în vânzare.
Totodată, poliţiştii au identificat şi un mecanism de spălare a banilor ce constă în preluarea şi transferul activelor societăţilor comerciale implicate în activităţile de evaziune fiscală către un grup infracţional organizat, în scopul asigurării foloaselor materiale obţinute în mod ilicit.
Prejudiciul calculat până la acest moment se ridică la peste 5.000.000 euro, peste 150 de persoane urmând a fi aduse la audieri.
Activităţile se defășoară cu sprijinul poliţiştilor din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie pe raza cărora au loc perchezițiile şi al jandarmilor.
Instrumentarea cauzei s-a realizat cu suportul de specialitate al S.R.I..

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Percheziții la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu alcool contrafăcut”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

 

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

 

Închiriere Apartament de LUX

 

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI