Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Pilulele de a doua zi sunt eficiente și la femeile care au peste 75 de kilograme

Contraceptivele Levonelle

Contraceptivele de urgență Norlevo, Levonelle și ellaOne, cunoscute ca ‘pilula de a doua zi’, pot fi administrate de toate femeile, indiferent de greutatea lor, a hotărât săptămâna aceasta Agenția europeană a medicamentului (EMA), cu sediul la Londra, informează Reuters și Le Parisien, citat de Agerpres.
EMA a decis să reexamineze pilulele de a doua zi, după două studii clinice care indică o eficiență redusă a efectului contraceptiv al Levonelle pentru femeile de peste 75 de kilograme.
A fost reanalizată eficiența pilulelor Norlevo (producător Takeda) și Levonelle (producător Bayer), care ambele conțin levonorgestrel, și a pilulelor ellaOne (producător HR Pharma), care conțin ulipristal acetat.
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman al EMA a considerat că nu sunt suficiente dovezi pentru a concluziona cu certitudine că efectul contraceptiv este redus în cazul unei mase corporale ridicate, așa cum se indică în instrucțiunile pilulelor Norlevo.Pilulele de a doua zi sunt eficiente

Femeile trebuie reasigurate că, indiferent de greutatea corpului lor, contraceptivele de urgență pot fi folosite pentru a preveni o sarcină nedorită, a declarat o reprezentantă a EMA, Sarah Branch, citată de Reuters.
Medicii ginecologi recomandă contracepţia de urgenţă femeilor care nu-şi doresc un copil în următoarele situaţii: nu există certitudinea că momentul „retragerii“ a fost sau nu ulterior ejaculării (fie ea şi parţială sau cu eliberarea unei cantităţi foarte mici de lichid seminal); folosirea metodei calendarului lasă loc de îndoieli; diafragma/prezervativul s-a rupt sau a alunecat; dispozitivul intrauterin (steriletul) a fost expulzat; metoda contraceptivă regulată nu a fost folosită corect. De exemplu, aţi uitat/pierdut pilula anticoncepţională pe ziua respectivă sau, din cauza hipermotilităţii gastrointestinale (diaree), ea nu a fost absorbită; au fost luate medicamente care reduc eficienţa anticoncepţionalelor zilnice (precum antibiotice antituberculoase, barbiturice, antiepileptice, antivirale pentru infecţia HIV, antimicotice sistemice sau medicamente pe bază de sunătoare).

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Pilulele de a doua zi sunt eficiente și la femeile care au peste 75 de kilograme”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI