Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Poliţia a luat măsuri pentru supravegherea judiciară a 118 de persoane în ultima săptămână

RTEmagicC_bratara-01
În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 118 persoane şi au fost înregistrate 27 de preschimbări ale măsurilor preventive de supraveghere, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.
În perioada 19 – 26 septembrie a.c., la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 118 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.
Poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 21 persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu şi faţă de 97 persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.
În ultima săptămână, la nivel naţional au fost înregistrate 27 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri. Astfel, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită, în 9 cazuri, cu măsura arestării preventive, iar în 5 cazuri, cu măsura condamnării cu executare.
De asemenea, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită, în 3 cazuri cu măsura arestării preventive şi în 4 cazuri, cu măsura condamnării cu executare.
Într-un caz, măsura arestului la domiciuliu a încetat ca urmare a luării măsurii condamnării cu suspendare, iar în 2 cazuri arestul la domiciliu a fost înlocuit cu măsura controlului judiciar.
Totodată, într-un caz măsura controlului judiciar a fost schimbată cu măsura condamnării cu suspendare.
Cu titlu exemplificativ:
*** Măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de un tânăr, de 21 de ani, din Bistrița Năsăud, a fost înlocuită cu cea a arestării preventive, întrucât persoana în cauză nu s-a prezentat unitatea de poliție, conform graficului stabilit. De asemenea, acesta, în timpul măsurii, și-a reluat activitatea infracțională și, începând din luna mai 2014 a comis 3 furturi din cabane și case în construcție.
*** Măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de un tânăr, de 26 de ani, din Mureș, a fost înlocuită cu cea a arestării preventive întrucât persoana în cauză este bănuită că ar fi comis o infracțiune de furt calificat, în timp ce se afla sub incidența măsurii iniţiale.
*** Un bărbat de 30 de ani din Galați, care se afla sub control judiciar, a încălcat în mod repetat obligaţiile impuse de organul judiciar, în sensul că acesta nu se prezenta la unitatea de poliţie conform programului de supraveghere şi a continuat activitatea infracţională săvârşind mai multe infracţiuni de furt.
Astfel, polițiștii Biroului Supravegheri Judiciare au informat magistrații Judecătoriei Galaţi cu privire la frecventele încălcări ale obligaţiilor impuse, iar instanța de judecată a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive. Bărbatul a fost depistat și încarcerat în arestul I.P.J. Galați.
*** Măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă de către Tribunalul Iași, față de un barbat de 36 de ani, din județul Giurgiu, a fost înlocuită cu masura arestării preventive, întrucât Tribunalul București a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, acesta fiind cercetat și într-o altă cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.
Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi procesual penale au fost operaţionalizate Birourile de Supraveghere Judiciară de la nivelul I.G.P.R., D.G.P.M.B. şi I.P.J.-uri, precum şi compartimente de supraveghere judiciară la nivelul poliţiilor municipale, altele decât cele reşedinţă de judeţ. Aproximativ 500 de poliţişti îşi desfăşoară, la nivel naţional, activitatea în cadrul structurilor de supraveghere judiciară.
Reamintim faptul că măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.
Poliţia verifică, periodic, modul în care acestea îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.
Din dispoziţia Şefului Poliţiei Române a fost elaborată o metodologie privind supravegherea persoanelor faţă de care s-a dispus măsura controlului judiciar, controlului judiciar pe cauţiune sau arestului la domiciliu, pentru aplicarea, la nivel naţional, în mod unitar, a prevederilor legale şi a fost dezvoltată o aplicaţie informatică pentru evidenţa acestora.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Poliţia a luat măsuri pentru supravegherea judiciară a 118 de persoane în ultima săptămână”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

 

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

 

Închiriere Apartament de LUX

 

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI