Ponta: Grindeanu a vorbit ca un premier; o remaniere trebuie făcută

Victor Ponta
Fostul premier Victor Ponta apreciază declarațiile prim-ministrului Sorin Grindeanu în legătură cu Cabinetul său și susține că Executivul nu trebuie sabotat „pentru că nu este suficient de obedient sau pentru că nu funcționează pe același model brevetat la Consiliul Județean Teleorman”.

„Sorin Grindeanu a vorbit ca un prim-ministru — era și timpul! Guvernul este cel care ia 90% din măsurile care afectează direct viața de zi cu zi a fiecărui cetățean din România / președintele, Parlamentul, partidele politice fac 90% politică — și prin activitatea lor pot ajuta sau sabota Guvernul (implicit viața fiecărui român). Guvernul „Grindeanu” este departe de a fi un guvern perfect — face destule greșeli (din cauza lipsei de experiență sau de profesionalism, a presiunii politice de la Cotroceni sau K10, din cauza abuzurilor unor instituții extraguvernamentale și din cauza lipsei de capacitate instituțională)! Dar să îl sabotezi zi de zi doar pentru că nu este suficient de obedient sau pentru că nu funcționează pe același model brevetat la Consiliul Județean Teleorman este o greșeală fatală — și împotriva PSD și împotriva intereselor României. Acest lucru e valabil pentru președintele țării, pentru cel al PSD sau liderii parlamentari. (…) Sper ca această precizare făcută de Sorin Grindeanu (mai decent și mai cuminte decât ar fi meritat cei „cărora le fuge pământul de sub picioare”) să fie suficientă pentru moment. Pentru PSD și pentru România succesul acestui Guvern este esențial — ambițiile și frustrările personale sunt importante doar pentru ei înșiși și Camarila lor!”, a scris Ponta miercuri pe Facebook.
El subliniază că Opoziția politică și presa au dreptul și obligația să critice Guvenul.
„Dacă vrei să ai eficiență guvernamentală, acest lucru se poate obține doar prin autoritatea acceptată și respectată a premierului — nu vreau să vă aduc aminte și nici să repetăm experiența tristă a Guvernului „Boc” când toți știam că adevăratul prim-ministru nu era la Palatul Victoria”, arată fostul premier.
Ponta afirmă că o remaniere este necesară, arătând că sunt miniștri care nu performează.
„O remaniere trebuie făcută — dar este esențial de stabilit cine este remaniat, când, din ce motiv, cu cine este înlocuit și mai ales cine are inițiativa de a propune președintelui aceste înlocuiri! În funcție de respectarea acestor 5 criterii poate fi o remaniere de succes sau o nouă gaură dată în barca guvernării (folosesc termenul de „barcă” în speranța că înțeleg clar și „pescarii” faimoși ai țării!).
1. Sunt miniştri care evident nu performează – calitatea lor intelectuală şi profesională nu depăşeşte pe aceea unui mărunt funcţionar judeţean. Au ajuns în Guvern doar pe baza unor criterii subiective de obedienta şi dependenta personală faţă de Conducerea PSD – în practică sunt total incapabili să se ridice la nivelul aşteptărilor.
2. Dacă la mai puţin de 6 luni de activitate schimbi deja o mulţime de membri ai Cabinetului înseamnă că ai făcut nişte nominalizări foarte proaste la început ( şi ştiu sigur că nu Grindeanu le-a făcut) – şi iei în calcul faptul că noii miniştri au nevoie de câteva luni bune să îşi cunoască subordonaţii, să îşi aducă propria echipă şi să anunţe ce vrea să facă. Şi oricum remanierea trebuie anunţată în ziua în care trimiţi propunerile la Cotroceni – dacă vorbeşti 3 luni înainte despre asta tot aparatul administrativ va sta cu mâinile încrucişate până vine (dacă vine) noul Şef cu nouă echipă a sa.
3. Singurele motive de remaniere acceptate de publicul larg sunt incompetenta sau lipsă de integritate / altfel romanii vor stabilitate şi „aia în funcţii să îşi facă treaba / dacă remaniera unor miniştri se va face pentru că refuză să pună momeala în undita de ştiuci e dezastru.
4. Dacă schimbi un ministru prost sau hoţ cu altul mai prost şi mai hot mai bine îl laşi pe cel vechi până gasesesti un înlocuitor/ dacă vor fi promovaţi noi oameni pe criteriul unic al obedientei faţă de Marele Şef ….
5. Conform Constituţiei dar şi practicii guvernamentale remanierea este propusă DOAR de către Prim Ministru – sprijinul Coaliţiei este important dar decizia este doar a lui (o echipă de fotbal la care schimbările le face Patronul şi nu antrenorul pierde sigur Campionatul)!
Sper că aceasta precizare făcută de Sorin Grindeanu (mai decent şi mai cuminte decât ar fi meritat cei „cărora le fuge pământul de sub picioare”) să fie suficientă pentru moment. Pentru PSD şi pentru România succesul acestui Guvern este esenţial – ambiţiile şi frustrările personale sunt importante doar pentru ei înşişi şi Camarila lor!, a mai adăugat fostul premier Ponta.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ponta: Grindeanu a vorbit ca un premier; o remaniere trebuie făcută”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI