Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Povestea continua si in acest an: Festivalului Drumetii Montane

drumetii montane
Festivalul Drumeţii Montane

Festivalul Drumetii Montane se va desfasura in perioada 01-03 august 2014 la Complexul Turistic „Cheile Butii”, din Masivul Retezat.
Asociatia Drumetii Montane & Jnepenii, organizatorii evenimentului au ales pentru cea de-a treia editie a concursului un traseu ce strabate tinutul legendelor, unde zmeii inaripati rapeau domnite suave, iar flacaii viteji ii invingeau in lupta dreapta, un taram in care haiducii se intalneau pe marginea lacului Bucura si ascundeau comorile in apele acestuia, un loc ce a fost candva insula dinozaurilor pitici.

drumetii montane
Fiecare editie a Festivalului Drumetii Montane a fost pentru organizatori o provocare, o incercare rasplatita de numarul tot mai mare al concurentilor sositi din toata tara, ce au plecat cu zambetul pe buze si cu dorinta de a reveni.
In acest an vom scrie impreuna o fila in legendele Retezatului, fiecare dintre noi fiind protagonistii acesteia: organizatorii s-au erijat in Flacaii Viteji, categoriile Open si Family au primit roluri de Haiduci, Domnitele Suave vor fi fetele inscrise in categoria dedicata, cei mai sportivi dintre noi, Elite si Veteranii vor interpreta rolurile Zmeilor Inaripati, iar categoriile Copii si Juniori vor deveni Dinozaurii Pitici.
Concurentii vor forma echipe de cate 3 persoane si vor participa la activiati precum: un program de inviorare, o drumetie montana, escalada, cunostinte turistice, proba culturala si alte probe surpriza.
Dimineata de sambata va incepe cu un programul de inviorare ce-ti pune sangele in miscare si te ajuta sa parcurgi drumetia in cel mai scurt timp!
In cadrul probei de RAID MONTAN echipele vor strabate un traseu turistic, si vor urca la 2014 m pe Varful Piatra Iorgovanului.
Proba de escalada va fi o proba de indemanare in executarea nodurilor de baza in alpinism, iar orientarea se va realiza pe o harta speciala, unde participantii vor utiliza harta si busola.
Cunostinte Turstice este o proba in care echipele vor raspunde la 20 de intrebari grila, ce se regasesc pe site-ul festivalului www.festival.drumetiimontane.ro.
Seara se va incheia cu un program cultural, ce va cuprinde cantece, poezie si scenete umoristice.
Pentru a participa la activitatile din cadrul Festivalului Drumetii Montane din acest an, cei sositi trebuie sa aiba un echipament minim obligatoriu: individual: incaltaminte cu talpa aderenta, lanterna, fluier si pelerina de ploaie, iar cei pe echipa: aparat foto/telefon cu camera, busola, trusa sanitara, bidon pentru apa, rucsac si sursa de foc.
Probele se vor desfasura in conformitate cu regulamentul Competitiei Nationale de Turism Sportiv „STAFETA MUNTILOR”.
La festival poate participa orice persoana, indiferent daca doreste sa participe la activitati sau, pur si simplu, sa petreaca un weekend in natura.
Activitatile organizate in cadrul acestui festival sunt gratuite.
Participand la activitati veti obtine puncte iar la final cei mai meritosi dintre concurenti vor fi premiati cu premii substantiale oferite de catre sustinatorii festivalului: Ch-Center Hosting, Dwyn.ro , Lew.ro, Doppelherz, VitalisGroup.ro, AuroMedia, Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii, MobilaDalin, Touch Antibacterial, Belkin International Inc, Craimont, IBU Publishing, Piticlic, O & R Bacau, Mozartinno, ListaFirme.ro, Elmo-Print, MagazinulArtistilor.ro, A-Z Cursuri, Hotel Pestera, CEDES Cercetare Dezvoltare.
Parteneri Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, Music Channel Romania, Complexul Turistic Cheile Butii, Parcul National Retezat, Regia Nationala a Padurilor Romsilva.
Mai multe informatii despre festival puteti afla accesand: www.festival.drumetiimontane.ro

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Povestea continua si in acest an: Festivalului Drumetii Montane”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI