Precizări privind reducerea costurilor salariale si a programului de lucru a poștașilor

Reducere program Posta Romana

În urma articolelor apărute, în ultimele 24 de ore, în mass-media, referitoare la reducerea normei de lucru a poștașilor, Compania Națională Poșta Română face următoarele precizări:
Măsura reducerii programului de lucru/a duratei muncii, respectiv diminuarea normelor de încadrare, vizează salariații poștali încadrați la două tipuri de subunități poștale, agenții poștale și circumscripții poștale rurale. Această măsură a fost aprobată de Consiliul de Administrație al Poștei Române și a fost luată în urma negocierilor cu partenerul de dialog social, respectiv, sindicatul reprezentativ.
Ea respectă cadrul de reglementare specific legislației muncii, și a fost dictată de necesitatea corelării timpului de muncă cu volumul activității efectuate. Măsura este consecința strategiei de eficientizare a activității Companiei Naționale Poșta Română, a fost adoptată pe fondul evoluției traficului de prestații poștale și se transpune la nivel structural în optimizarea rețelei de subunități poștale pe criterii de eficiență și competitivitate pe piața serviciilor poștale prin armonizarea consumului de resurse (umane și financiare), cu traficul de prestații poștale și implicit veniturile realizate.
Măsura actuală, de corelare a timpului de muncă în funcție de activitatea desfășurată, se transpune începând cu data de 01.04.2017, în modificarea contractelor individuale de muncă cu timp parțial, pentru un număr de 1628 salariați, din care 1205 salariați cu 6 ore și 423 salariați cu 4 ore. În prezent, Poșta Română are un număr de 25.441 salariați, iar cei vizați de reducerea normei de lucru reprezintă 6,4% din totalul acestora.
Reducerea normelor de încadrare, prin acordarea drepturilor salariale proporțional cu timpul efectiv lucrat, se transpune în reducerea corespunzătoare a cheltuielilor de natură salarială, una dintre principalele revendicări cu care partenerul de dialog social a venit la protestele din octombrie 2016.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Precizări privind reducerea costurilor salariale si a programului de lucru a poștașilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI