Premierul Ponta a deschis bursa din Londra, unde sunt tranzacţionate GDR-urile Electrica

bursa-de-valori-bucuresti

Premierul Victor Ponta a deschis, vineri dimineaţa, bursa din Londra, unde încep să fie tranzacţionate certificatele globale de depozit (GDR) denominate în dolari alocate în oferta publică iniţială la Electrica (EL).
Actiunile Electrica (EL) au deschis in urcare foarte usoara la debutul pe Bursa de la Bucuresti, la 11,11 lei, fata de pretul final de 11 lei/actiune rezultat din oferta publica initiala, pe o piata in scădere cu 0,6%.

Titlurile Electrica au variat intre un minim de 11,05 lei si un maxim de 11,17 lei in primele 15 minute de tranzactionare, cu o cotatie medie de 11,13 lei/actiune, potrivit brokerilor, iar pretul afisat la ora 10:15 era de 11,05 lei.

Actiunile Electrica sunt listate pe bursa de la Bucuresti. Un volum de 19% din actiunile scoase la vanzare in cadrul ofertei publice initiale (IPO) a Electrica au fost alocate prin certificate globale de depozit denominate in dolari si tranzactionabile pe bursa de la Londra. Majoritatea investitorilor institutionali care au preluat actiuni Electrica in cadrul ofertei provin din Romania, Polonia, Marea Britanie si SUA.

Electrica a atras 1,95 miliarde lei (444 milioane euro) prin oferta publica initiala derulata in perioada 16-25 iunie, cea mai mare astfel de operatiune realizata vreodata pe piata romaneasca.
Electrica are un capital social de 3,459 miliarde lei, impartit in 345.939.929 de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei/actiune. Capitalizarea de piata a companiei, la pretul final din oferta, de 11 lei/actiune, este de 3,8 miliarde lei (circa 866 milioane euro).
Electrica va fi, astfel, cea de-a sasea companie de pe bursa dupa capitalizare, exceptand companiile straine – Erste Bank (EBS) si fondul de investitii imobiliare NEPI (NEP).
In perioada 16-25 iunie, statul român a oferit 177 milioane noi actiuni Electrica urmand ca, după vanzare, participatia statului sa se reduca la aproximativ 48,8%.

La ceremonia de deschidere de la Bursa de Valori Bucuresti participa, printre altii, Karoly Borbely, secretar de stat in Departamentul pentru Energie si Gabriel Dumitrascu — sef Directia Generala Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului in Energie, Departamentul pentru Energie.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Premierul Ponta a deschis bursa din Londra, unde sunt tranzacţionate GDR-urile Electrica”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI