Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Premierul Tudose a participat la reuniunea de astăzi a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social

Guvernul si Consiliul National Tripartit
Foto: gov.ro
Premierul Mihai Tudose şi o parte a membrilor executivului s-au întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții marilor confederaţii sindicale şi patronale din România, în formatul reuniunii Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social.

Temele centrale de pe agenda discuţiilor au vizat proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal, cu accent pe transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, şi creșterea salariului minim brut pe economie.
În ceea ce privește trecerea unei părţi a contribuțiilor de la angajator la angajat în 2018, premierul Mihai Tudose şi ministrul de finanțe, Ionuţ Mişa, au reiterat ideea că această măsură nu va avea un impact negativ asupra salariilor nici în sectorul public, nici în cel privat.
Am vorbit cu mediul de afaceri, salariile vor creşte. Mediul de afaceri mi-a spus că e o oportunitate de a-şi plăti mai bine oamenii”, a subliniat şeful executivului, referindu-se la efectele acestei modificări legislative. Patronatele au apreciat că este vorba despre o măsură foarte bună, sindicatele s-au pronunţat pentru păstrarea actualei legislaţii în ceea ce priveşte plata contribuţiilor pe salarii.
Creşterea salariului minim la 1.900 de lei începând de anul viitor, potrivit obiectivelor programului de guvernare, a fost agreată de reprezentanţii sindicatelor şi nu a întâmpinat opoziţie din partea celor ai patronatelor, cu menţiunea că este necesară dezvoltarea infrastructurii, în special în zona transporturilor şi agriculturii, pentru exploatarea optimă a potenţialului pe care îl are România în materie de dezvoltare a afacerilor. În context, premierul Mihai Tudose a anunţat că actualul guvern are în vedere o schimbare de paradigmă în ceea ce priveşte infrastructura de transport şi a făcut referire la întâlnirea pe care urma să o aibă în cursul de azi, pe această temă, cu reprezentanții Băncii Mondiale.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Premierul Tudose a participat la reuniunea de astăzi a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI