Presedintele Basescu cere Rusiei sa inceteze sprijinul pentru trupele separatiste paramilitare din Ucraina

Traian Băsescu acuză Federaţia Rusă că are o „responsabilitatea majoră şi directă” în escaladarea conflictului din estul Ucrainei şi cere Kremlinului „să înceteze imediat orice fel de sprijin pentru trupele separatiste paramilitare pro-ruse„. Preşedintele Băsescu arata într-un comunicat de presă ca Rusia „sprijină escaladarea conflictului din estul Ucrainei prin tolerarea trecerii peste frontiera de stat a combatanţilor şi a echipamentului militar„.
Președintele României, Traian Băsescu, a luat act cu îngrijorare de amplificarea crizei din estul Ucrainei ca urmare a faptului că prin frontiera ruso-ucraineană, pe segmentul său estic, pe teritoriul ucrainean au pătruns trupe de combatanți și material militar greu. O asemenea situație antrenează responsabilitatea majoră și directă a Federației Ruse în legătură cu escaladarea conflictului din estul Ucrainei, soldat cu morți, răniți și suferințe în rândul populației civile„, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.
Preşedintele Băsescu consideră „Federația Rusă este, astfel, responsabilă de întreținerea conflictului dintre structurile paramilitare separatiste și armata ucraineană„, se mai arată în sursa citată.
Cele două regiuni din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, sunt încă din martie devastate de o insurgenţă armată prorusă. Armata ucraineană desfăşoară aici din 13 aprilie o operaţiune militară care s-a soldat deja cu 300 de morţi.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Presedintele Basescu cere Rusiei sa inceteze sprijinul pentru trupele separatiste paramilitare din Ucraina”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI