Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Președintele Iohannis atacă la CCR declasificarea protocoalelor

Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a sesizat la Curtea Constituțională legea inițiată de Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu pentru declasificarea Hotărârii CSAT din 2005, prin care toate protocoalele și acordurile încheiate de SRI ar putea fi desecretizate.

În plus, legea mai prevede că se supun revizuirii cauzele în care au fost pronunțate hotărâri definitive și în care au fost administrate probe prin mijloace tehnice speciale, în perioada de existență a documentelor prevăzute la articolul 1 și până la intrarea în vigoare a legii. Competența revine primei Instanțe care a soluționat fondul cauzei.
În textul constestației se motivează că a fost încălcat principiul bicameralismului și că prin adoptarea sa, Parlamentul nu instituie o categorie de informații pentru care ar fi aplicabilă o altă procedură de declasificare, ca situație de excepție de la regula generală, ci decide el însuși declasificarea.
Potrivit președinției, Hotărârea CSAT a cărei declasificare se prevede în legea criticată nu poartă marcajul vreunei clase sau nivel de secretizare – potrivit Legii nr. 182/2002 – și, în consecință, nu pare a fi susceptibilă de declasificare.
În plus, nu se ține cont de punctul de vedere al CSAT.
În sesizare se mai arată că legea „încalcă standardele privind calitatea legilor referitoare la claritate, precizie și predictibilitate, deoarece nu identifică în concret documentele pe care le declasifică, menționând generic faptul că declasifică toate documentele care conțin informații clasificate având ca temei sau sunt încheiate în conformitate ori în baza Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Țării nr.17/2005.”(HotNews.ro)

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Președintele Iohannis atacă la CCR declasificarea protocoalelor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

 

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

 

Închiriere Apartament de LUX

 

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI