Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Primele analize arată că victimele atacului chimic din Siria au fost expuse la gaz sarin

Atac chimic in Siria
Ministerul turc al Sănătății a anunțat joi că primele analize efectuate în cazul victimelor unui presupus atac chimic în Siria sugerează că ele au fost expuse la gaz sarin, un agent neurotoxic puternic, relatează AFP.

„Rezultatele primelor analize efectuate, pornind de la elemente prelevate de la pacienți, lasă să se creadă că ei au fost expuși la un agent chimic (sarin)”, a indicat ministerul într-un comunicat publicat pe site-ul său, citat de Agerpres.
Cel puțin 86 de persoane, inclusiv 30 de copii, au fost uciși în cursul unui raid întreprins marți împotriva micului oraș Khan Cheikhoun, din provincia siriană Idlib (nord-vest), aflată sub controlul rebelilor.
Potrivit cifrelor furnizate de către minister, 31 de persoane rănite în acest atac sunt spitalizate în Turcia, majoritatea în Hatay, provincie turcă de la frontiera cu Siria. Trei pacienți care primeau îngrijiri în Turcia au murit, a precizat ministerul.
Corpurile celor trei decedați au fost supuse autopsiei în cursul nopții de miercuri spre joi în Adana (sudul Turciei), în prezența unor reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și ai Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), a indicat Ministerul turc al Sănătății.
Ministrul turc de justiție, Bekir Bozdag, afirma joi dimineața că autopsierea celor trei corpuri a permis „să se stabilească” faptul că s-a recurs la arme chimice, utilizate, în opinia sa, de regimul lui Bashar Al-Assad.
Ministerul turc al Sănătății se arată însă mai puțin tranșant, indicând că leziunile constatate, inclusiv edeme și sângerări ale plămânilor, „fac să se creadă că rănile au legătură cu utilizarea unei arme chimice”. Țesuturile și fluidele prelevate la autopsie au fost trimise la Ankara pentru examene aprofundate, a indicat ministerul. Au fost trimise de asemenea eșantioane la OIAC, care le va examina la Haga, precizează printre altele ministerul în comunicatul său.
Potrivit agenției de presă Anadolu, examinările, care au durat aproape trei ore, au fost înregistrate cu camere video.
Natura substanțelor chimice nu a fost oficial identificată de către experți, dar, înainte de Turcia, organizația neguvernamentală Medici fără Frontiere (MSF) vorbea deja de „un agent neurotoxic de tip gaz sarin”, pe baza constatărilor echipei sale la un spital unde sunt îngrijiți răniți. Medicii care au oferit primele îngrijiri după atac au constatat simptomele unui nor chimic: pupile dilatate, convulsii, spumă la gură.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Primele analize arată că victimele atacului chimic din Siria au fost expuse la gaz sarin”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI