Programul Rabla continuă şi în 2015, dar într-o nouă formă. “Va trebui să fim mai inventivi”

Programul Rabla

Programul Rabla, aflat în derulare din anul 2005, va continua şi anul viitor, în ciuda propunerii Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) de a opri programul în acest an.

Programul actual merge foarte bine, dar este şi loc de îmbunătăţiri, cum ar fi pe zona ecobonusurilor. Pentru anul viitor dorim să creştem substanţial valoarea acestora. Anul viitor cu siguranţă va exista un program de tip Rabla, poate diferit de cel actual. Avem un dialog cu APIA şi vom fi creativi”, a spus Attila Korodi, Ministrul Mediului.

În prezent, pe lângă prima de casare de aproximativ 1.500 de euro, sunt disponibile şi trei ecobonusuri, fiecare în valoare de 500 de lei, adică circa 110 euro, pentru maşinile cu motoare Euro 6, cele cu emisii de dioxid de carbon sub 100 de grame per kilometru şi pentru cele hibride. Un automobil poate cumula până la două astfel de ecobonusuri.
Pe de altă parte, maşinile hibride, cele cu emisii scăzute şi chiar cele Euro 6 au preţuri cu mult peste valoarea de 110 euro oferită în prezent de stat.

La trei luni de la demararea programului s-au rezervat aproape 10.000 de maşini, adică 60% din totalul celor 17.000 de tichete destinate persoanelor fizice, iar ministrul estimează că până la 1 octombrie cel târziu se vor epuiza şi restul.

În topul judeţelor unde s-au achiziţionat maşini noi prin programul de casare se numără Bucureşti, cu 2.593 de unităţi, Argeş cu 534 şi Constanţa cu aproape 500.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Programul Rabla continuă şi în 2015, dar într-o nouă formă. “Va trebui să fim mai inventivi””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI