Proiect de lege: Persoanele care nu isi achita amenzile contraventionale si nu pot fi executate silit vor fi date in judecata de autoritatile locale

Persoanele care nu-si plătesc

Persoanele care nu isi achita amenzile contraventionale si care nu pot fi executate silit vor fi date in judecata de autoritatile locale, pentru a presta munca in folosul comunitatii, se arata intr-un proiect de lege supus dezbaterii publice de Ministerului Afacerilor Interne (MAI), anunta Mediafax.

Proiectul de lege urmareste modificarea Ordonantei Guvernului nr. 2/2001, care reglementeaza regimul juridic al contraventiilor, in sensul ca persoanele care nu isi achita amenzile si care nici nu pot fi executate silit sa fie date in judecata chiar de catre autoritatile locale, pentru a fi astfel obligate la zile de munca in folosul comunitatii.

„In cazul in care contravenientul nu a achitat amenda in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva a sanctiunii si nu exista posibilitatea executarii silite, organele de specialitate ale unitatilor administrativ-teritoriale in a caror raza teritoriala domiciliaza contravenientul persoana fizica vor sesiza instanta de judecata pe a carei raza teritoriala s-a savarsit contraventia, in vederea inlocuirii amenzii cu sanctiunea obligarii contravenientului la prestarea unei activitati in folosul comunitatii, tinandu-se seama de partea din amenda care a fost achitata”, se arata in proiectul supus dezbaterii publice.

Oficiali ai Ministerului Afacerilor Interne au explicat pentru Mediafax ca in acest moment, daca o persoana care a fost amendata contraventional nu si-a achitat amenda si nici nu poate fi executata silit, autoritatile locale anunta Politia. Prin modificarea legii, cei care nu isi platesc amenzile vor fi trimisi in fata instantei direct de catre autoritatile locale care ar fi trebuit sa incaseze banii, fara ca structurile Politiei Romane sa mai fie implicate.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Proiect de lege: Persoanele care nu isi achita amenzile contraventionale si nu pot fi executate silit vor fi date in judecata de autoritatile locale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI