Protest faţă de cum arată municipiul Constanţa, chiar de ziua lui Mazăre

Proteste Parcul Tăbăcăriei

Aproximativ 50 de persoane au protestat, sâmbătă, la Constanţa, faţă de felul în care arată municipiul, solicitându-i primarului Radu Mazăre, care îşi serbează ziua de naştere în această zi, să se ocupe şi de oraş, nu doar de staţiunea Mamaia, şi urându-i ”să revină cu sufletul” spre Constanţa.
Oamenii s-au adunat, sâmbătă, în jurul prânzului, în faţa Primăriei Constanţa, având mai multe pancarte cu mesaje precum: „Nu te iubim”, „Suntem furaţi”, „Stop corupţiei”, „Mazăre – La mulţi ani cu executare”.
Protestatarii au pornit apoi într-un marş pe principalele artere ale municipiului, punctul final al acţiunii fiind Parcul Tăbăcărie, punctul terminus fiind podul din zonă, care este un adevărat pericol public. Membrii ACIA au montat un panou prin care atrag atenția că primăria cheltuie 50.000 de euro pe care alegorice, dar nu alocă 5.000 de euro pentru reparația acestui pod, care a ajuns un adevărat simbol al Constanței: părăsit, în ruină, ignorat.
Orașul se transformă într-un ghetou. Banii constănțenilor sunt cheltuiți numai pe afaceri cu firme apropiate actualei conduceri. Vă dau numai exemplul SC Litoral Connect. Aceștia ridică mașinile parcate neregulamentar, taxează șoferii cu 600 de lei, dar niciun leu din această sumă nu ajunge în bugetul local. Ce încredere să avem în primarul acesta, care știe numai să cheltuiască bani, nu să aducă?”, a precizat Andrei George Popescu, președintele ACIA.
Printre prostestatari s-au aflat şi câţiva elevi care au cerut ca pentru ei municipalitate să subvenţioneze cu 50 la sută transportul în comun. În prezent, Consiliul Local acordă subvenţii doar elevilor care provin din familii nevoiaşe.
Preşedintele Asociaţiei „Constanţa ia atitudine”, Andrei Popescu, iniţiatorul acţiunii de protest, a declarat că oamenii sunt nemulţumiţi de felul în care arată oraşul şi doresc ca lucrurile să se schimbe.
Vrem să trăim într-un oraş european. Vrem să se mai ocupe şi de oraşul ăsta că toţi banii se investesc în Mamaia, investeşte zeci de mii de euro în petrecerile astea, nu e în stare să reabiliteze străzile, trotuarele. Sunt multe probleme. Spaţiile verzi sunt distruse încet, dar sigur. Avem cele mai mari taxe din ţară, gigacaloria e scumpă. Trebuie să facem ceva, să acţionăm, să ne strângem mai mulţi şi să ne ferim să ajungem visul marelui primar: un mare cartier Henri Coandă. Vrea să ne transforme în asistaţi social„, a spus Andrei Popescu.
Întrebat ce-i doreşte lui Radu Mazăre de ziua sa de naştere, pe care şi-o sărbătoreşte sâmbătă, preşedintele asociaţiei a răspuns: „Îi dorim «La mulţi ani!», să revină cu sufletul spre oraşul ăsta. Acum se poartă ca şi cu o nevastă, deşi el nu are nevastă, neglijează soţia şi se duce numai la amantă, la Mamaia„.
Protestul s-a încheiat după aproximativ două ore, fără incidente.
Primarul Radu Mazăre a verificat, miercuri, carele alegorice care vor defila sâmbătă la carnavalul din staţiunea Mamaia, el susţinând că acestea sunt mai spectaculoase ca anul trecut, dar avertizând cluburile că vor fi amendate şi chiar închise dacă nu-şi dau interesul.
La prima ediţie a carnavalului din acest sezon estival, care are loc chiar de ziua de naştere a lui Radu Mazăre, acesta va fi costumat în Cezar, împăratul roman.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Protest faţă de cum arată municipiul Constanţa, chiar de ziua lui Mazăre”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI