Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Raluca Prună: Trebuie să contribuim la instituirea unui Parchet European eficient

Raluca Pruna
Ministrul Justiției, Raluca Prună, a participat astăzi, 8 decembrie 2016, la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI), ce a avut loc la Bruxelles.

Agenda acestei reuniuni a inclus directiva privind protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene prin intermediul dreptului penal, instituirea Parchetului European, directiva privind contractele de furnizare a conținutului digital (online video, aplicații sau servicii precum stocarea cloud), justiția penală în spațiul cibernetic.
Miniștrii de Justiție au discutat despre proiectul de regulament privind Parchetul European. Textul prezentat de Președinția slovacă a fost susținut de majoritatea miniștrilor Justiției, dar sunt necesare discuții suplimentare pentru finalizarea dosarului.
„Trebuie să fim ambițioși și să contribuim la instituirea unui Parchet european eficient, într-un orizont temporal predictibil. Instituirea acestui Parchet va demonstra determinarea noastră de a contribui la consolidarea activității de recuperare a prejudiciilor aduse bugetului Uniunii Europene. Demersul nostru va duce la creșterea încrederii cetățenilor statelor membre în construcția europeană”, a declarat Raluca Prună.
Cu privire la competența materială a Parchetului European, miniștrii participanți au decis ca acesta să instrumenteze și dosare de fraudă la TVA, în care vor fi implicate mai mult de două state membre și s-a produs un prejudiciu de mai mult de 10.000 EUR.
Au continuat discuțiile cu privire la pachetul privind piața digitală, cu cele două aspecte – vânzările de bunuri cu element transfrontalier și vânzările de conținut digital.
Prezentul Consiliu JAI este ultimul consiliu organizat de Președinția slovacă, urmând ca, în ianuarie 2017, Malta să preia Președinția rotativă a Consiliului UE.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Raluca Prună: Trebuie să contribuim la instituirea unui Parchet European eficient”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI