Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Renunțarea la cărbune ar contribui la limitarea încălzirii globale (studiu)

incalzirea-globala125
Renunțarea treptată, până în 2050, la utilizarea cărbunelui pentru producerea de energie ar contribui substanțial la limitarea fenomenului de încălzire globală, estimează un studiu publicat luni, în ajunul summitului ONU referitor la schimbările climei, care va avea loc la New York, informează AFP, citat de Agerpres.

Această măsură ar putea ajuta la atingerea obiectivului propus de Națiunile Unite de a limita la 2 grade Celsius creșterea temperaturii globului până în anul 2100 prin comparație cu perioada preindustrială.
Înlocuindu-se cărbunele cu surse regenerabile de energie, temperatura medie ar putea crește cu numai 3,2 grade Celsius până în anul 2100 și nu cu 3,7 grade Celsius, susține Climate Action Tracker (CAT), sistem de măsurare realizat de mai multe organizații neguvernamentale care monitorizează eforturile statelor lumii de a limita emisiile de gaze cu efect de seră care duc la încălzirea planetei.
Acest scenariu pare însă destul de puțin probabil având în vedere tendințele actuale, conform cărora emisiile de CO2 legate de producerea de energie electrică pe bază de cărbune ar urma să crească cu 20% până în 2020 și cu 35% până în 2030. Situația se explică prin faptul că mai multe țări în curs de dezvoltare preferă folosirea cărbunelui întrucât este un procedeu mai ieftin.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Renunțarea la cărbune ar contribui la limitarea încălzirii globale (studiu)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI