Un român a fost împuşcat mortal de un poliţist în apropiere de Paris.

roman impuscat in Franta

Un cetăţean român a fost împuşcat mortal, marţi seara, de un poliţist, în timpul unui control de identitate în Montgeron, o comună franceză situată la distanţa de 19 kilometri sud-est de Paris, relatează cotidianul francez Le Figaro, potrivit Mediafax.
Marţi seara, în jurul orei 19.00 (20.00, ora României), trei bărbaţi „în stare de ebrietate şi destul de enervaţi au cauzat neplăceri” pe o stradă din Montgeron, a declarat o sursă apropiată anchetei. La faţa locului s-au deplasat poliţişti municipali, dar luând în considerare agresivitatea celor trei bărbaţi, a fost chemată o echipă a poliţiei naţionale.
Doi dintre bărbaţi au acceptat să se supună instrucţiunilor poliţiei, însă al treilea a refuzat. Potrivit primelor elemente ale anchetei, el s-a îndreptat ameninţător către un poliţist, „ţinând în mână o sticlă spartă”, a precizat sursa citată, adăugând că poliţistul l-a împuşcat pe acest bărbat.
În circumstanțe ce rămân de clarificat, polițistul a făcut uz de arma de foc din dotare și a tras asupra acestui individ, un român în vârstă de 42 de ani, rezident în Franța care, în pofida intervenției echipei de prim-ajutor, a decedat pe loc.
Ceilalți doi bărbați au fost reținuți și plasați în arest temporar. Inspecția generală a poliției naționale (IGPN, „poliția poliției”) a fost sesizată.
Prefectura din Essonne a confirmat deschiderea unei anchete judiciare în acest caz, scrie Le Parisien.
Clădirea, administrată de o asociație cu probleme financiare, adăpostea 24 de familii, care au ocupat-o ilegal și care trăiau în condiții insalubre.
Contactat marţi seara, primarul de la Montgeron François Durovray, din partea UMP (dreapta, opoziţie), s-a declarat mişcat de această dramă. „Acest loc (Le Moulin de Senlis) mă preocupă de când am fost ales. Iar acest fapt divers nu face decât să-mi sporească dorinţa de a prelua administrarea Le Moulin de Senlis”, a declarat el.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Un român a fost împuşcat mortal de un poliţist în apropiere de Paris.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

AUTO

Ne gasesti si pe Facebook

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

Urmăriți-ne pe Pinterest!

Pinterest

POLITICĂ

SOCIAL

PARTENERI

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Urmăriți-ne și pe:

CINEMA

JUSTIȚIE

camere foto digitale

Inchiriere Apartament de LUX

Abonare la Feed-uri RSS (Google)

FeedBurner Lumea Presei