Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Romania, locul 4 in UE la scaderea datoriei guvernamentale

datorii_guvernamentale-a-romaniei

Datoria guvernamentală a României se situa, la finele primului trimestru al acestui an, la 259,831 miliarde lei, sau 38,4% din Produsul Intern Brut (PIB), în scădere cu 1,4 puncte procentuale față de nivelul de 265,391 miliarde lei, sau 39,8% din PIB, cât era în 2014, conform Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Comparativ cu trimestrul IV 2014, un număr de 15 state membre UE au înregistrat o creștere a datoriei guvernamentale ca raport din PIB în primul trimestru al acestui an, iar pentru 12 state membre (inclusiv în România) datoria guvernamentală a coborât.
Scăderi mai mari decât în România s-au înregistrat doar în Grecia (cu 8,3 puncte procentuale), Letonia (cu 5,1 puncte procentuale) și Lituania (cu 2,7 puncte procentuale).
Nivelul datoriei guvernamentale a Uniunii Europene a crescut de la 86,9% din PIB în T4 2014 până la 88,2% din PIB în T1 2015.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Romania, locul 4 in UE la scaderea datoriei guvernamentale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI