Romania, pe PRIMUL LOC IN LUME la scumpirea litrului de benzina

pompa motorina benzinaRomânia este ţara în care s-a înregistrat cea mai mare creştere a preţului pe litrul de benzină, de peste 16%, doar Danemarca apropiindu-se de această „performanţă“, arată o analiză a americanilor de la Bloomberg.
Topul a luat în calcul preţul pe litrul de benzină din 61 de state, din Norvegia până în Venezuela, din perioada 31 martie – 29 aprilie, ediţia anterioară a topului, faţă de care au fost calculate creşterile, fiind realizată în funcţie de preţurile din al treilea trimestru din 2013. „Preţul benzinei în România a crescut cu 16%, cel mai mare ritm înregistrat de vreunul dintre cele 61 de state din clasament“, se arată în studiul publicat de Bloomberg la începutul acestei luni.
România ajunge pe pozţia 24 din cele 61 de state analizate, cu un preţ pe litru de 1,95 dolari. În vechea ediţie, România figura pe locul 33, cu un preţ pe litrul de benzină de 1,68 dolari, se arată în studiul publicat de Bloomberg la începutul acestei luni.
Cu acest preţ, 1,95 de dolari pe litru (circa 6,3 lei), benzina costă în România de două ori mai mult decât în SUA, de patru ori mai mult decât în Emiratele Arabe Unite şi de 195 de ori mai mult decât în Venezuela unde accesul la carburant ieftin este un drept prin naştere.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Romania, pe PRIMUL LOC IN LUME la scumpirea litrului de benzina”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI