Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Românii plătesc cel mai scump împrumuturile la bancă.

banci-procese-clauze-abuzive-bcr
Suntem printre cei mai săraci cetăţeni din Uniunea Europeană şi plătim cel mai scump împrumuturile la bancă. Un român care îşi ia o maşină în rate ajunge, spre exemplu, să restituie de până la şase ori mai mult decât un belgian care apelează la aceeaşi instituţie. Bancherii dau vina pe piaţa riscantă.

Să-ţi cumperi o maşină rămâne un lux pentru foarte mulţi români în primul rând din cauza costurilor mari ale împrumuturile bancare. O demonstrează ofertele comparate ale unei bănci comerciale în mai multe state din Uniunea Europeană.
Pentru 10.000 de euro, echivalentul în lei, un român care apelează la sucursala din ţara plăteşte o dobândă de peste 10% şi, după cinci ani, ajunge să plătească şi aproape 3000 de euro peste suma împrumută.
La aceeaşi bancă, dar din Bruxelles, pentru acelaşi credit, unui belgian i se oferă o dobândă de 3% şi are doar 600 de euro de restituit peste suma împrumutată. Diferenţe majore între state sunt şi la creditele ipotecare.
Pentru aceeşi sumă şi perioadă, un român e pus să plătească dobânzi mai mari şi să restituie cu peste 8.000 de euro mai mult decat un belgian. Practic, preţul unui autoturism. Mai norocoşi sunt românii din Spania. Sucursala de acolo a băncii comerciale oferă costuri mai mici nu doar faţă de România, ci şi de Belgia, potrivit corespondentului TVR Andreea Gheorghe.
Andreea, aici costurile se reduc aproape la jumătate. Pentru un credit de 60.000 de euro pe 30 de ani luat de la aceeaşi bancă un român plăteşte o dobândă de 3,75% şi economiseşte aproape 100 de euro pe lună faţă de rata din România. La final ajunge să dea înapoi băncii cu 25.000 de euro mai puţin decât ar restitui sucursalei din România, precizează cei de la Stirile TVR.
Reprezentanţii băncilor spun că plătim mai mult pentru că piaţa din România e mai riscantă, iar reglementările deloc prietenoase. Se adaugă şi creditele neperformante în creştere.
Şi indicatorii de ţară s-au îmbunătăţit: Agenţia de rating Standard& Poor’s a inclus România în categoria recomandată investitorilor. Băncile şi-au reduse dobânzile, însă într-un ritm mai scăzut faţă de alte state ale Uniunii Europene, apreciază analiştii.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Românii plătesc cel mai scump împrumuturile la bancă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI