Romanii prefera calatoriile de agrement si vacantele mai scurte de o saptamana (studiu)

pensiune-la-munte-2015
Românii preferă călătoriile de agrement și vacanțele mai scurte de o săptămână, în contextul în care 54% dintre ei și-au alocat în ultimele 12 luni resurse financiare pentru astfel de călătorii, iar 32% au preferat o vacanță mai lungă, potrivit Studiului Național de Audiență (SNA) Focus realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT).

Cei mai mulți dintre participanţii la studiu, 41%, și-au declarat intenția de a face o călătorie de agrement de scurtă durată în viitorul apropiat, ceea ce înseamnă că aproximativ 4 milioane de oameni plănuiesc să plece într-o vacanță mai scurtă de o săptămână în 2015.
Destinaţia principală luată în considerare pentru planificarea vacanţelor scurte este de departe România, muntele conducând în topul preferinţelor pentru concediile de câteva zile. Acest aspect este influenţat şi de faptul că vacanţele la mare sunt limitate la anotimpul cald, ceea ce oferă litoralului un caracter sezonier.

Studiu-brat
De asemenea, 39% dintre persoanele care au petrecut o vacanţă scurtă în România în ultimul an au ales cazarea în pensiuni/agroturism, în timp ce românii care au călătorit într-o ţară străină au optat în proporţie de 47% pentru cazarea în hoteluri de 3 stele.
Studiul arată că indiferent de destinaţia aleasă, cei care optează pentru călătorii de agrement sau vacanţe mai scurte de o săptămână aleg, de cele mai multe ori, utilizarea automobilului, în detrimentul altor mijloace de transport.
Studiul Național de Audiență Focus oferă date despre consumul de bunuri și servicii din România pentru mai mult de 3.000 de mărci și peste 200 de categorii de bunuri și servicii.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Romanii prefera calatoriile de agrement si vacantele mai scurte de o saptamana (studiu)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI