Rusia a sistat livrarile de gaz catre Ucraina.

gazpromm
Rusia a sistat livrarile de gaz catre Ucraina.

Moscova a sistat livrarea de gaze către Ucraina. Rusia anunţase deja că va opri livrarea de gaze naturale în cazul în care Kievul nu plătește o datorie de 1,95 miliarde de dolari până la ora 06.00 GMT, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei ruse Gazprom la finalul negocierilor de la Kiev care s-au soldat cu un eșec, potrivit AFP.
Nu am ajuns la un acord şi este puţin probabil să ne întâlnim din nou. Suntem deja în avion” în drum înapoi către Moscova, a declarat telefonic pentru AFP Serghei Kuprianov, un purtător de cuvânt al gigantului semipublic Gazprom, după negocierile purtate la Kiev, mediate de Uniunea Europeană (UE).
Nu vor mai fi alte amânări pentru Ucraina pentru plata livrărilor de gaz rusesc, a anunţat, luni, Gazprom, potrivit Russia Today.
Decizia a fost luată ca urmare a unor eşuări sistematice a Naftogaz de achitare a datoriilor pentru gazul rusesc, care se ridică la 4,458 de miliarde de dolari. Această datorie a companiei ucrainene cuprinde 1,451 de miliarde de dolari datorii pe noiembrie şi decembrie 2013 şi 3,007 miliarde de dolari pentru lunile aprilie-mai 2014, a precizat Gazprom, potrivit sursei citate.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, declara duminică seară că este convins că în spatele poziţiei ireconciliabile a Kievului în problema gazului stă o altă putere occidentală interesată în excaladarea şi mai mult a crizei dintre Rusia şi Europa.
Gazprom a mai dat un răgaz Ucrainei până în 26 iunie să plătească măcar o parte din datorii, oferind şi o reducere de 100 de dolari pe mia de metri cubi în baza anulării taxelor vamale. Ucraina a respins propunerile Moscovei, a continuat până acum să importe la maximum gaz rusesc, şi-a umplut depozitele subterane şi şi-a pregătit consumatorii interni pentru sistarea livrărilor din Rusia.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Rusia a sistat livrarile de gaz catre Ucraina.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI