S-a dat startul în cea de-a doua etapă a Samsung Romania Cup: Regatta Lufthansa Regina Maria

Peste 30 de yachturi au luat dimineață startul într-una dintre cele mai mari regate organizate în acest an pe litoralul românesc, etapa a doua a Samsung România Cup, secțiune offshore, organizată de către Yacht Club Regal Român, împreună cu Life Harbour Limanu.

Startul în cea de-a doua etapă a Samsung Romania Cup: Regatta Lufthansa Regina Maria, face parte din cea mai importantă competiţie cu vele înscrisă în calendarul sportiv al Federaţiei Române de Yachting, la secţiunea offshore.
Regatta include cea mai lungă cursa offshore de-a lungul litoralului românesc, cu plecare din Portul Tomis Constanta spre Costineşti – Mangalia – portul Limanu. A doua zi de regatta va cuprinde curse inshore în raza portului Mangalia.
Programul evenimentului a început vineri seara, 27 iunie a.c., cu şedinta tehnică, iar cursa propriu-zisă a început a doua zi, sâmbăta de la ora 11:30 din rada Portului Tomis, competitorii luând apoi imediat cap compass către Mangalia. Traseul are o lungime de aproximativ 24 mile nautice. Seara, începând cu orele 21:00, participanţii au fost aşteptaţi la o petrecere surpriză în incinta marinei LifeHarbour Limanu.

Duminică vor avea loc curse inshore în Mangalia şi în jurul orelor 16:00 este planificată festivitatea de premiere, unde primii trei clasaţi la fiecare dintre cele două clase de concurs, Racer, respective Cruiser, vor primi diplome si premii.
Această regatta, desfăşurată sub sistem de rating ORC are ca principal organizator Yacht Club Regal Român şi se bucură de prezenta lui Willii Gohl (Germania), unul dintre cei mai cunoscuţi arbitrii internaţionali, cu o vastă experienţă ca judecator în cadrul unor competiţii de top, pe care le-a arbitrat începând cu anul 1999. Ofiţer principal de cursă este Cristian Tabacu, care de-a lungul carierei sportive a obţinut trei titluri de campion naţional la clasele Optimist, Cadet şi Finn şi a reprezentat România la mai multe concursuri internaţionale. În ultimii ani s-a implicat activ în conducerea şi organizarea competiţiilor interne şi internaţionale organizate de cluburi şi de Federaţia Romana de Yachting.
Regatta Lufthansa Regina Maria este una dintre cele 5 regate care fac parte din Samsung Romania Cup 2014, competiţie organizată în parteneriat de către cele mai importante entităţi din yachtingul românesc: Black Sea Sailing Association, Yacht Club Regal Român şi LifeHarbour Marina. Această competiţie este organizată sub umbrela Federaţiei Române de Yachting.
LifeHarbour Limanu este singura marină privată din Romania care oferă servicii integrate: vânzare şi închiriere de ambarcaţiuni ale celor mai mari producatori mondiali, servicii portuare şi de cheiaj, servicii hoteliere şi restaurant, cursuri de navigaţie în cadrul Romanian Yachting School – unica şcoală de yachting din România cu apartenenţă la o instituţie de învăţământ cu vastă experienţă în domeniul naval,„Colegiul Nautic Roman’’.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “S-a dat startul în cea de-a doua etapă a Samsung Romania Cup: Regatta Lufthansa Regina Maria”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI