Șase pui de delfin găsiți morți pe plaja din apropierea Camping Lebăda

Delfini morti in Navodari2
Șase pui de delfini au fost găsiți morți, joi, pe plaja din Năvodari, aproape de nordul stațiunii Mamaia. Mamiferele au fost descoperite de un localnic. Acesta a anunțat autoritățile, iar o echipă de voluntari a Mare Nostrum a sosit la fața locului unde au descoperit 6 pui de delfin, eșuați la mal.

Puii erau la distanță de 100-200 m unul de altul și se aflau în stare de descompunere. Se pare că delfinii au eșuat din cauza plaselor pescărești.

Delfini morti in Navodari
Problema pescuitului în prohibiție, asupra căreia ONG Mare Nostrum atrage atenția constant, a mai făcut 6 victime. Este vorba despre 6 pui de delfin, din specia marsuin. Aceștia au eșuat pe o plajă din aproprierea Camping Lebăda, unde colegii noștri i-au găsit în stare de descompunere.
După primele cercetări efectuate de echipa ONG Mare Nostrum, cauza morții celor 6 pui o reprezintă plasele pescărești, în care aceștia au rămas prinși și s-au înecat.
Pentru mulți, poate că acești 6 delfini eșuați nu reprezintă un număr mare, dar pentru noi, cei de la ONG Mare Nostrum, reprezintă o cifră alarmantă, în condițiile în care marsuinii sunt o specie pe cale de dispariție în Marea Neagră. Doar luna aceasta am răspuns la 19 apeluri de urgență cu privire la cetacee eșuate, toate fiind cazuri în care nu am mai putut face nimic în afară de a constata cauza decesului. Nu este normal și noi, singuri, ca și ONG, fără susținerea partenerilor sau a comunității, nu putem face mult în acest sens”, spune Marian Paiu, coordonator proiect ONG Mare Nostrum.
Astăzi, în cadrul Masa Rotundă a Consiliului Consultativ pentru Marea Neagră- BISAC, ONG Mare Nostrum va ridica din nou această problemă, în speranța că autoritățile abilitate vor lua măsuri drastice în ceea ce privește pescuitul în prohibiție și utilizarea plaselor pescărești.
Tot în această lună, echipa Mare Nostrum a monitorizat sectoarele de plajă dintre Sulina și Vama Veche, cu ajutorul grupurilor de voluntari înscrise în cadrul rețelei VOLUNTARI PENTRU SALVAREA DELFINILOR.
În cadrul programului ”Monitorizarea și Conservarea Cetaceelor din Marea Neagră” finanțat de Secretariatul ACCOBAMS prin proiectul „Creșterea capacității regionale pentru dezvoltarea studiilor de abundență și distribuție a cetaceelor” au mai fost realizate în această lună:
– 3 întâlniri de instruire pentru membri rețelei de Monitorizare a Cetaceelor Eșuate
– 2 înregistrări de delfini înotând în apropierea malului- zonele Agigea și Mangalia
– Pregătirea celei de-a doua sesiuni de monitorizare a cetaceelor din apele teritoriale ale României.

Delfini morti pe plaja din Navodari

Delfini morti in Navodari1

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Șase pui de delfin găsiți morți pe plaja din apropierea Camping Lebăda”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI