Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Scaderea TVA in turism a dus la o crestere cu 20% a numarului de nopti de cazare

Hotel-Alma

Vești bune pentru operatorii de turism din România. Scăderea TVA la 9% pentru servicii turistice a dus la creșterea cu aproape 20% a numărului de înnoptări în luna ianuarie față de aceiași lună a anului trecut.
Scăderea fiscalității scoate la suprafață efecte pozitive din partea mediului de afaceri. Chiar dacă numărul de turiști a crescut constant în ultimii ani în România, politicile guvernamentale ajută creșterea sectorului prin facilități fiscale.
Reducerea TVA la produsele de panificație a avut două efecte aproape imediate puternic pozitive: scăderea evaziunii fiscale în domeniu și scăderea prețurilor. Ambele efecte pot fi analizate din cifrele de consum și colectare.
Reducerea TVA-ului la 9% pentru servicii turistice a reprezentat o bulă de oxigen pentru toți operatorii mari și mici care au reușit să transforme această facilitate fiscală într-un avantaj de business. Cifrele arată bine pentru cei care au afaceri în turism.
Sosirile în unitățile de primire turistică din luna ianuarie 2015 au însumat 498.400. Se observă o creștere cu 17,1% față de luna ianuarie 2014.
Evident că și pentru cei care desfac produse alimentare în segmentul HORECA reducerea TVA funcționează și ajută la reducerea evaziunii fiscale. Acest lucru vine să creeze un spațiu competitiv în care oamenii de afaceri își pot dezvolta companiile, fie că vorbim de un hotel sau, la nivel mai mic, o pensiune.
România are de câștigat în primul rând bani la bugetul de stat prin colectarea mai bună a taxelor din sector (veniturile sunt mai degrabă declarate corect la taxe mici) și în al doilea rând prin creșterea bazei de colectare. Cei care intră în legalitate cu afacerile sau cei care își deschid afaceri noi în primire turistică contribuie prin taxe și impozite la bugetul de stat.
În concluzie, reducerea taxelor pe muncă, dublată de o reducere graduală a TVA-ului și a cotei unice, reprezintă un pachet de măsuri șoc pentru economie.
Știm că perioada imediat următoare introducerii cotei unice de impozitare a echivalat cu un boom economic în construcții, dar și în alte sectoare. Relaxarea fiscală ajută la creșterea apetitului pentru business și acesta se pare că este unul din principalele motive pentru care noul Cod Fiscal arată cum arată.
Ne putem aștepta din nou la o perioadă de creștere sustenabilă a mediului privat, a locurilor de muncă și de ce nu, a salariilor dacă lucrurile merg pe făgașul stabilit de politicile guvernamentale anunțate recent. Creșterea economică există. Românii produc, de la an la an mai mult decât produceau înainte, ceea ce ne oferă o reputație bună pentru investitori, indiferent că vorbim de străini sau de români.
Exemplul pe care îl vedem astăzi în turism, confirmat de datele Institutului Național de Statistică, este concludent. Reducerea graduală a fiscalității pe sectoare de activitate ajută mediul de afaceri și economia.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Scaderea TVA in turism a dus la o crestere cu 20% a numarului de nopti de cazare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI