Se extinde intervalul orar în care şoferii nu plătesc taxa pentru podul de la Cernavodă

Soferii nu plătesc taxa pentru podul de la Cernavoda

CNADNR a anunţat intrarea în vigoare, începând de vineri, a intervalului orar prelungit, din zilele de weekend, în care şoferii nu plătesc tarifele de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre de la Feteşti – Cernavodă, potrivit Mediafax. Sistarea plăţii taxei de pod la sfârşit de săptămână a intrat în vigoare la 4 iulie şi este valabilă până la 31 august.
Iniţial, măsura s-a aplicat pe sensul Bucureşti – Constanţa în intervalul 18:00 – 24:00, în zilele de vineri, şi sîmbăta între orele 06:00 şi 12:00, iar pe relaţia Constanţa – Bucureşti şoferii au fost scutiţi de plata taxei duminica, între 16:00 şi 24:00. Astfel, începând de vineri, 25 iulie, şoferii care merg spre litoral nu vor plăti taxa în intervalul orar 14:00 – 24:00 (vineri) şi 06:00 – 14:00 (sâmbăta). La întoarcerea spre Bucureşti, încasarea tarifului este sistată duminica în intervalul orar 10:00 – 24:00, se arată într-un comunicat al CNADNR.
Obligativitatea plăţii taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminată temporar, în vara anului trecut, pentru sfârşitul de săptămână, după ce presa a relatat că în minivacanţa de Rusalii şoferii au fost obligaţi să aştepte şi două ore pentru a putea plăti taxa de autostradă la staţia Feteşti, rândul de maşini întânzindu-se pe 20 de kilometri. De asemenea, o măsură similară a fost aplicată şi în vara lui 2012, doar pentru luna august, când Ministerul Transporturilor a decis că şoferii care merg vinerea spre mare şi cei care se întorc duminica nu vor mai plăti taxa pentru trecerea podului peste Dunăre de la Feteşti.
În acest an, taxa a mai fost suspendată în zilele de 30 aprilie, 1 şi 4 mai, pentru minivacanţa de 1 Mai. Pe de altă parte, Compania de Drumuri a precizat că are în faza de elaborare, a documentaţiei tehnice, un proiect de modernizare a sistemului de încasare a tarifului de trecere a podului peste Dunăre la Feteşti – Cernavodă.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Se extinde intervalul orar în care şoferii nu plătesc taxa pentru podul de la Cernavodă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI