Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

„Seara Dobrogeană“ – produs turistic lansat în premieră pe litoral

Conferinta Seara Dobrogeana
De luni, 30 Aprilie, în marele weekend de Deschidere a Sezonului Litoral 2018, Dobrogea devine prima regiune turistică din România ce îşi lansează un concept reprezentativ de “Dinner and Show autentic regional” ce va fi oferit săptămânal turiştilor, vizitatorilor şi localnicilor.

Evenimentul primeşte botezul sub numele SEARA DOBROGEANĂ şi oferă o bogată şi savuroasă cină cu preparate din bucătăria tuturor minorităţilor Dobrogei, precum şi un show ce include peste 100 de dansatori şi artişti, ce prezintă farmecul unic şi special al acestei regiuni turistice pe care cu mândrie o numim Dobrogea. Pe parcursul cinei, turiştii sunt oaspeţii unui Spectacol extraordinar şi interactive, în care admiră dansuri greceşti, turceşti, tătăreşti, ruseşti şi lipoveneşti, armene, aromâne şi dobrogene.
Vor exista iniţieri interactive cu publicul pentru a învăţa geamparaua dobrogeană sau sirtaki grecesc. La finalul show-ului turiştii sunt invitaţi în Salonul de suveniruri şi produse tradiţionale, unde pot admira meşteşugari autentici şi pot cumpăra suveniruri, vinuri dobrogene, produse tradiţionale dobrogene, cu specific al tuturor minorităţilor.
Întrucât în Mamaia nu mai aveam de foarte mulţi ani un restaurant reprezentativ cu program live reprezentativ tradiţional, am pus în scena un concept de Eveniment tradiţional, de “Dinner & Show” pentru turişti, vizitatori şi localnici, în care oferim o experienţă authentic dobrogeana, pentru turiştii romani şi străini ce sosesc în vacanţă pe Litoral. Peste 150 de dansatori şi artişti din cele 6 ansambluri ale minorităţilor reprezentative din Dobrogea şi din ansamblurile dobrogene fac parte din Spectacol„, a declarat directorul general al agenției de turism Mistral Tours, Corina Martin.
Preţul unei “Seri Dobrogene” nu este fixat încă, se va stabili ferm după culegerea impresiilor şi feedback-urilor pe care le vom primi în seara de Premieră de la primii oaspeţi, dar va atinge o medie de 150 ron/ persoană, cu reduceri pentru copil şi pentru grupuri.
Am discutat deja propuneri de preţ cu reprezentanţii turoperatorului israelian ce aduce turişti pe charterele de la Tel-Aviv la Constantă (Meshek Wings) şi cu reprezentanţii Maxitours (turoperator belgian ce aduce turişti pe zborurile Blue Air de la Paris şi Bruxelles către Constantă, cu reprezentanţii Turkish Airlines Constantă – cei care se vor afla printre primii oaspeţi ai serii de Premieră, alături de reprezentanți ai hotelierilor şi agenţiilor turoperatoare din România, ce vor intra în lanţul de vânzare a acestui produs turistic„, a mai explicat Corina Martin.
Începând de la finalul lunii iunie, operăm în fiecare joi acest program, iar din iulie trecem la o frecvenţă de două evenimente pe săptămână, într-un restaurant bine ales, pentru locaţie, generozitatea spaţiului şi posibilităţile de amenajare scenă şi decoruri.

Ansamblul Dobrogeanca1
În Show vor evolua ansambluri din mai multe localităţi ale Dobrogei, pentru a asigura reprezentativitatea şi linia de mosaic de tradiţii şi culture etnografice dobrogene.
1. DOBROGEANCA – oraşul Ovidiu
2. PANDELAȘUL – oraşul Medgidia
3. PLAI CU DOR – comuna Albești
4. IHOLU – Comunitatea Aromână din Constanța (Preşedinte Stere Beca)
5. VANGHILIZMO – Comunitatea Aromână din Mihail Kogălniceanu
6. ARMÂNAMEA – oraşul Ovidiu
7. ELPIS – Comunitatea Elena Elpis Constanța (Preşedinte Traian Anton Antoniadis)
8. QARASU – Uniunea Democrată a Tătarilor ţurco-musulmani din România, filiala Constanța (Preşedinte Eserghep Gelil)
9. CANLAR – Uniunea Democrată a Tătarilor ţurco-musulmani din România, filiala Constanța
10. FIDANLAR DELIKANLILAR – Uniunea Democrată Turcă din Constanța (Preşedinte Doamna Melek Osman)
11. NAIRI – Uniunea Armenilor din România- Constanța (Preşedinte Liviu Merdinian)
12. GALUBOE MORE – Comunitatea Rușilor-Lipoveni din Constanța (Preşedinte Nicolae Artion).

“Seara dobrogeană” este organizat şi pus în scenă de agenţia de turism turoperatoare MISTRAL TOURS din Constanța – Mamaia (20 de ani de activitate), împreună cu Restaurant Dorna Mamaia şi dispune de pagina proprie de web şi de facebook – www.searadobrogeana.ro, o pagină pe care am introdus prezentarea istoriei Dobrogei, a tradiţiilor comunităţilor, a elementelor de specificitate şi de autentic ale fiecărei minorităţi.
Partenerii oficiali ai Serii Dobrogene sunt Comunităţile minorităţilor reprezentative din Dobrogea – Comunitatea Elena Elpis, Uniunea Democrată Turca din Constantă, Comunitatea Aromână din Constanța, Uniunea Democarata a Tătarilor turco-musulmani din Constanța, Comunitatea Ruşilor Lipoveni şi Uniunea Armenilor din România, filiala Constanța.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “„Seara Dobrogeană“ – produs turistic lansat în premieră pe litoral”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI