Secretarul general al Consiliului Europei condamnă atacul din Franta asupra adolescentului român de etnie romă

Eiffel Tower Paris France

Secretarul general al Consiliului Europei (CoE), Thorbjorn Jagland, a condamnat marți atacul asupra adolescentului român de etnie romă într-o suburbie a Parisului, transmite Xinhua.
Jagland s-a alăturat astfel președintelui francez Francois Hollande și mai multor oficiali și organizații de apărare a drepturilor omului în a condamna acest atac ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute și în urma căruia adolescentul se află în stare critică în spital.
Aceste atacuri asupra celei mai mari minorități din Europa sunt rușinoase și nu pot fi scuzate. Mă bucur să văd că guvernul francez și atât de mulți responsabili din Franța și Europa au adoptat o poziție fermă împotriva discriminării și atacurilor împotriva romilor„, a declarat Jagland după o întâlnire la Haga cu ministrul olandez de externe Frans Timmermans.
Darius, un etnic rom în vârstă de 16 ani, trăia împreună cu familia și cu alți romi într-o casă dezafectată dintr-o tabără din Pierrefitte-sur-Seine, în suburbiile Parisului. Conform poliției, mai multe persoane l-au luat cu forța pe adolescent din tabără și l-au dus apoi într-o pivniță, unde s-a produs agresiunea. Vineri seara târziu, el a fost găsit abandonat în stare de inconștiență într-un cărucior de supermarket.
Atacatorii îl suspectau că este autorul unui furt dintr-o locuință.
Procurorul responsabil de acest dosar, Sylvie Moisson, a afirmat marți că agresiunea reprezintă un ‘act de barbarie’, legat de ‘o răzbunare personală’, ce ‘nu poate fi redus la un antagonism între două comunități’, potrivit AFP. „Este vorba despre un act de barbarie, un linșaj, imputabil unui grup de indivizi. Mobilul a fost răzbunarea personală”, a precizat Sylvie Moisson.
Președintele francez Francois Hollande a reacționat exprimându-și ‘indignarea‘ și a cerut autorităților să facă ‘tot posibilul pentru găsirea autorilor acestei agresiuni’. „Aceste acte sunt incalificabile și nejustificate, ele sunt contrare principiilor fundamentale ale Republicii„, a spus liderul de la Elysee.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Secretarul general al Consiliului Europei condamnă atacul din Franta asupra adolescentului român de etnie romă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI