Sindicatele cer ministrului Justiției sa demită conducerea Penitenciarului Poarta Albă

Penitenciarul Poarta Alba
Sindicatele cer Ministerului Justiției demiterea conducerii operative a Penitenciarului Poarta Alba, pentru favorizarea infractorilor și abuzuri. Solicitarea a fost făcută, vineri, de Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

„Pentru că Ilegalităţile au fost deja constatate, dar sancţiunile se lasă aşteptate, îi cerem ministrului Justiţiei să intervină de urgenţă şi să demită conducerea operativă a Penitenciarului Poarta Albă pentru favorizarea infractorilor şi pentru abuzuri la adresa personalului” a transmis Sindicatul din Penitenciare într-un comunicat remis Lumea Presei.
Reprezentanții Sindicatelor mai cer măsuri concrete care să ducă la finalizarea cercetării sub aspect penal a infracțiunilor constatate la finalul anului 2016 de către Direcţia Inspecție Penitenciară (DIP-ANP), Corpul de Control al Ministrului Justiției și Corpul de Control al Primului Ministru în legătură cu favorizarea unor infractori și abuzuri în serviciu în formă continuată”.
”Ieri, 24 august 2017, ministrul Justiţiei s-a întreținut cu o parte dintre cei identificați ca fiind răspunzătorii sub aspect penal pentru acordarea unor recompense nejustificate și chiar falsificarea unor documente pentru detinuti-vip printre care: George Becali, Miron Mitrea, Victor Becali, Gabriel Alexandrescu, Ioan Becali și Cristian Borcea. Din păcate, deși a fost constatată încălcarea legii, procedurile disciplinare și cele penale au fost blocate sub diverse pretexte pentru personaje precum Petrică Bănuță, director adjunct pentru siguranţa deținerii şi regim penitenciar, sau Emilia Topală, director adjunct pentru educaţie şi asistenta psihosocială la Penitenciarul Poarta Alba, ambii acuzaţi de infracţiuni în legătură cu favorizarea detinutilor-vip”, mai precizează sindicaliștii.
Potrivit președintelui Federaţiei Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Sorin Dumitrașcu „cei doi, şi lista şefilor implicaţi este mai lungă, au fost prezenţi în comisiile care au acordat favoruri unor detinuti-vip alături de fostul director al penitenciarului Danut Dinca, cel care la acest moment îşi vede nestingherit de pensia cerută intempestiv în timpul derulării controalelor de anul trecut, care au constatat că deţinuţii în cauză au fost liberaţi anticipat şi au beneficiat de un regim preferenţial de detenţie”.
„Sub conducerea noului director Florintin Muscalu, avem informaţii că situaţiile de favorizare a unor deţinuţi continua (un exemplu de investigat ar fi cazul deţinutului Mircea Băsescu), în plus înregistrându-se o serie de abuzuri la adresa personalului care sesizează ilegalităţile făcute de către conducerea penitenciarului sau, pur şi simplu, cer să le fie respectate drepturile.
Un exemplu recent este cel al lui Băcanu Viorel, supraveghetor care a refuzat să preia serviciul singur pe o secţie cu 420 de deţinuţi, şi care a fost supus unor acţiuni concertate de mobbing menite a-l determina să renunţe la această decizie. Acesta a fost ameninţat direct de către directorul Muscalu Florentin, supus oprobiului colegilor şi silit să lucreze în aceleaşi condiţii printr-o dispoziţie scrisă ilegală.
Un alt exemplu, ceva mai vechi, este cel al lui Orlando Gorovei, şef al grupei de intervenţie, care a fost demis de către fostul director Dincă Dănuț pentru că a îndrăznit să înfiinţeze un sindicat, după aplicarea unui număr de 7 sancţiuni într-un termen de o lună. După 3 ani de luptă în justiţie acesta a fost reangajat şi repus în drepturi. Nici în acest caz nimeni nu a plătit pentru abuzuri”, mai spun sindicaliștii din penitenciare.
Reprezentanții din penitenciare consideră că se impune demiterea conducerii Penitenciarului Poarta Alba în temeiul art. 57 din Legea 293/2004 privind Statutul funcționarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, dar şi repunerea pe rol a acţiunilor penale şi disciplinare propuse în rapoartele de control ale Administraţiei Penitenciarelor, Ministerului Justiţiei şi Guvernului.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Sindicatele cer ministrului Justiției sa demită conducerea Penitenciarului Poarta Albă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI