Studiu: Ciupercile magice modifică creierul

Studiu efectele modificarii creierului

Substanţele psihedelice din ciupercile magice produc o activitate cerebrală asemănătoare cu aceea din timpul viselor, au descoperit oamenii de ştiinţă, care au studiat creierul uman în timpul „călătoriilor” mentale induse de acestea, informează Reuters.
Într-un studiu publicat în revista Human Brain Mapping, cercetătorii au examinat efectele psilocibinei – ingredientul psihedelic din ciupercile magice – asupra creierului, folosind informaţiile obţinute în urma tomografierii creierului voluntarilor care au fost injectaţi în prealabil cu acest drog.
Persoanele care consumă droguri psihedelice descriu adesea o stare de „conştiinţă extinsă”, caracterizată inclusiv de plăsmuiri foarte vii ale imaginaţiei şi senzaţii asemănătoare cu visul.
Pentru a explora baza biologică a acestor experienţe, echipa lui Tagliazucchi a studiat informaţiile obţinute în urma tomografierii RMN a creierului unui grup de 15 voluntari cărora li s-a administrat intravenos psilocibină în timp ce se aflau în scanerul RMN.
O metodă bună de a înţelege cum funcţionează creierul este să perturbi sistemul într-un mod nou şi accentuat. Drogurile psihedelice fac exact acest lucru, devenind astfel instrumente puternice pentru a cerceta ce anume se întâmplă în creier în momente de alterare profundă a conştiinţei„, a spus Enzo Tagliazucchi, care a coordonat studiul de la Universitatea Goethe din Germania.
Oamenii de ştiinţă au observat că sub acţiunea acestei substanţe, activitatea din zone primitive ale creierului, considerate responsabile pentru generarea amintirilor şi emoţiilor – incuzând hipotalamusul şi cortexul cingular anterior – se sincronizează. Cu alte cuvinte, aceste zone lucrează împreună. Modul în care funcţionează creierul în această stare este foarte asemănător cu al creierului unei persoane care doarme şi visează, declară Robin Carhart-Harris, unul din autorii studiului.
Am fost fascinat să vedem similitudini între modelul de activitate cerebrală într-o stare psihedelică şi modelul de activitate a creierului în timpul viselor. Oamenii spun adesea că atunci când consumă psilocibină au senzaţii specifice viselor, iar constatările noastre oferă, pentru prima dată, o reprezentare fizică la nivel cerebral pentru această experienţă„, a precizat cercetătorul. Pe de altă parte, zonele cerebrale responsabile cu gândirea şi cu conştiinţa de sine au o activitate redusă. În plus, cercetătorii au mai descoperit că persoanele care consumă substanţe halucinogene au mai multe stări ale activităţii cerebrale, ceea ce confirmă o altă declaraţie a consumatorilor – că mintea lor pare să se extindă. Autorii studiului recunosc că tehnicile folosite sunt foarte recente şi că rezultatele lor ar trebui confirmate şi de alte cercetări.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Studiu: Ciupercile magice modifică creierul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI