SUA nu va trimite trupe in Irak

barack-obama
barack-obama

barack-obamaSUA nu vor trimite din nou trupe în Irak pentru a participa la acțiuni împotriva teroriștilor, a declarat, vineri, președintele SUA, Barack Obama, susținând de la Casa Albă o scurtă conferință de presă pe marginea situației din Irak, în contextul escaladării amenințării teroriste în această țară, informează ITAR-TASS și Reuters.
Nu vom trimite înapoi trupe pentru participarea la acțiuni militare în Irak„, a subliniat liderul american.
Barack Obama i-a însărcinat pe adjuncții săi responsabili cu politica externă și securitatea națională să elaboreze alte posibile variante de acțiune pentru acordarea de ajutor guvernului de la Bagdad.
În opinia președintelui american, actuala escaladare a activității teroriste în Irak „nu este doar și nu este atât o provocare militară„, iar prin urmare pentru soluționarea acestei probleme este nevoie nu neapărat de măsuri de ordin militar.
În același timp, Obama a recunoscut, referitor la activitatea grupării teroriste Statul Islamic din Irak și Levant că „aceasta va fi o problemă de lungă durată„.
Obama a subliniat, de asemenea, că din partea Washingtonului nu trebuie așteptate acțiuni imediate în vederea susținerii Bagdadului. Pentru elaborarea unor asemenea decizii vor fi necesare, după toate probabilitățile, „mai multe zile”, a spus liderul american.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “SUA nu va trimite trupe in Irak”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI