Sudul litoralului, măturat de furtună

Litoralul românesc a fost devastat, noaptea trecută, de o furtună puternică. Zeci de copaci au fost puşi la pământ de vijelie, terasele au fost devastate şi mai multe drumuri au fost inundate. Din fericire nu s-au înregistrat victime omeneşti.
Cantităţile de precipitaţii prognozate, de circa 25-30 l/mp, au fost depăşite în sudul litoralului cu peste 15 l/ mp. Și asta doar într-o jumătate de oră. Secţia de Pompieri Mangalia şi Staţia de Pompieri Tuzla a primit 126 de apeluri pentru pentru evacuarea apei sau degajarea zonelor unde au căzut copaci, atât pe străzi, cât şi pe autoturisme staţionate în Mangalia şi staţiunile Saturn, Jupiter, Venus, Olimp, Neptun şi Cap Aurora.

Sudul litoralului, maturat de furtuna
Vijelia a fost de groază. Aşa ceva nu am mai văzut. Practic, la ora 18.00, s-a întunecat cerul şi s-a făcut noapte, dintr-o dată. Chiar am dat dispoziţie să se aprindă luminile în hotel şi în restaurant când deodată a început vântul, ca o tornadă, copacii bătrâni de peste 40 de ani au fost smulşi. Trei au căzut în parcarea complexului şi pe şosea, peste maşini. Nu ştiam unde să alerg mai întâi„, a declarat Dănuţ Stan, directorul Complexului Tismana, din staţiunea Jupiter. Pe DN 39, în dreptul Hergheliei Mangalia, un arbore smuls din rădăcini s-a prăbuşit pe şosea, circulaţia fiind blocată timp de 30 de minute până la degajarea carosabilului. De asemenea, grindina a spart mai multe geamuri la Herghelia Mangalia şi la Sanatoriul Mangalia, iar apa a inundat câteva locuinţe dintr-un cartier al municipiului. Nu s-au înregistrat victime omeneşti.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța a intervenit cu patru autospeciale și patru motofierăstraie, deservite de 17 subofițeri operativi, sub comanda unui ofițer.
În sprijinul pompierilor militari au venit și 200 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Constanța, împreună cu echipajele RAJA și reprezentanții Primăriei Mangalia.
Conform primelor evaluări transmise de autorități, cel mai grav afectat de furtună a fost municipiul Mangalia, unde mai multe mașini au fost distruse de copacii smulși din rădăcini și câteva gospodării au fost inundate.
Autoturismele avariate de arborii căzuți, opt autovehicule doar în stațiunile din sudul litoralului, aparțin turiștilor aflați în vacanță, a spus Dan Vucea, adjunctul șefului Poliției Locale Mangalia.
Şi pe mare furtuna a fost ameninţătoare, o navă a Agenţiei Române pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare intervenind cu o şalupă pentru salvarea unei ambarcaţiuni cu şapte persoane la bord, aflată în derivă.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Sudul litoralului, măturat de furtună”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI