Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Telefonul mobil va putea fi reîncărcat în 30 de secunde

Reincarcare-telefon

O companie israeliană a anunțat că a dezvoltat o tehnologie care permite reîncărcarea unui telefon mobil în câteva secunde și a unei mașini electrice în câteva minute, avans tehnologic care ar putea duce la transformări în două dintre cele mai dinamice domenii industriale din lume, informează Reuters.
Folosind nanotehnologia pentru sintetizarea de molecule artificiale, compania StoreDot din Israel a dezvoltat o baterie care poate absorbi și stoca o cantitate foarte mare de energie în scurt timp, acționând, de fapt, ca un burete foarte dens care absoarbe energia electrică și o păstrează.
Acestea sunt materiale noi„, a spus Doron Myersdorf, fondatorul și directorul executiv al StoreDot, firmă între ai cărei investitori se numără și miliardarul rus Roman Abramovici, care este și proprietar al clubului de fotbal Chelsea.
Inovația se bazează pe crearea de „nanogranule”, pe care StoreDot le descrie ca molecule de peptide bio-organice. Nanogranule modifică modul în care se comportă o baterie pentru a permite rapid absorbția și păstrarea energiei electrice, precizează Reuters.
Potrivit Agerpres, actualul prototip este mult prea voluminos pentru un telefon mobil, dar compania estimează că va putea lansa pe piață până în 2016 o baterie subțire care să poată absorbi și furniza în numai 30 de secunde energia electrică necesară funcționării unui smartphone pentru o zi întreagă.
Cu un număr de utilizatori de smartphone-uri care va ajunge la 1,75 miliarde în acest an, StoreDot întrevede o piață mare pentru noul său produs.
Trăim într-o lume înfometată de energie electrică …în mod obișnuit oamenii sunt în căutarea unei prize de alimentare. StoreDot are potențialul de a rezolva această mare problemă reală, susține Zack Weisfeld, expert în domeniul evaluării afacerilor din sectorul telefoniei mobile la nivel global, citat de Reuters.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Telefonul mobil va putea fi reîncărcat în 30 de secunde”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI