Tenis: Novak Djokovic a câștigat Turneul de la Wimbledon

Roger Federer-Novak Djokovic cu trofeele

Sârbul Novak Djokovic, numărul doi mondial şi favorit 1 al competiţiei, a câştigat duminică turneul de Grand Şlam de la Wimbledon, învingându-l cu scorul de 6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4 pe Roger Federer, cap de serie numărul 4.

Roger Federer-Novak Djokovic

Roger Federer a declarat la finalul partidei: „A fost o finală extraordinară, nu pot să cred că am reuşit să ajung în setul cinci!” Novak Djokovic, care s-a mai impus la Londra în 2011, a spus: „După ce am pierdut al patrulea set nu a fost uşor să îmi revin şi să găsesc energia necesară pentru a câştiga decisivul. Nu ştiu cum am reuşit, este turneul pe care mereu am visat să îl câştig!”

Prin succesul de astăzi, Djokovic va ocupa de săptămâna viitoare prima poziţie a clasamentului mondial, depăşindu-l ca număr de puncte pe Rafael Nadal.
Federer va urca şi el de pe locul patru pe locul trei în clasamentul ATP.
Acesta este al şaptelea trofeu de Grand Slam din palmaresul sârbului în vârstă de 27 de ani, care i-a egalat astfel pe americanul John McEnroe şi pe suedezul Mats Wilander. Djokovici a mai câştigat turneul de la Wimbledon în 2011.
Novak Djokovici a mai fost lider în clasamentul ATP în perioadele iulie 2011 – iunie 2012 şi noiembrie 2012 – septembrie 2013.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Tenis: Novak Djokovic a câștigat Turneul de la Wimbledon”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI