Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Teodorovici: Impozitarea bacsisului a fost o experienta, nu un esec.

Eugen_Teodorovici
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat luni, la „ora Guvernului” din Camera Deputaților, că măsura impozitării bacșișului a fost adoptată în contextul controalelor ANAF din acest an, dar s-a luat decizia renunțării „definitive” la taxă după o nouă consultare cu reprezentanții industriilor de profil. Ministrul a mai spus că impozitarea bacşişului „a fost o experienţă, nu un eşec”.

Măsura a fost adoptată de Ministerul de Finanțe Publice în acest an, în contextul binecunoscut al controalelor ANAF. Mai exact, atunci când inspectorii fiscali găseau în casele de marcat diferențe de bani nefiscalizați. Întreaga piață era nemulțumită de închiderea firmelor, așa că, la cerere, am optat pentru această soluție. Foarte important este faptul că nu a fost o măsură luată pentru a mări încasările la buget, ci pentru a rezolva o problemă punctuală (…). Am organizat o nouă consultare, la sfârșitul săptămânii trecute, și am încercat să găsim împreună soluții alternative care să lucreze în beneficiul ambelor părți. Concluzia întâlnirii a fost aceea de a renunța la taxă, am decis să renunțăm definitiv la această măsură„, a precizat Teodorovici.
Eugen Teodorovici a spus că impozitarea bacşişului şi renunţarea la ea au fost măsuri convenite cu „piaţa” şi că „a fost o experienţă, nu un eşec”.
Impozitarea bacşişului a fost o măsură convenită cu piaţa, iar reunţarea la impozitarea bacşişului a fost, de asemenea, o decizie luată de comun acord. A fost o experienţă şi nu un eşec, pentru că ar trebui să nu uităm că aceasta înseamnă democraţie, dialog şi nu consultare şi nu măsuri arbitrare. Evident opoziţia a ştiut să înlocuiască aceste soluţii cu speculaţii şi cu atacuri politice„, a adăugat Teodorovici.
În context, el a menționat că „nu există taxe suplimentare”, iar cele existente „nu au fost majorate”.
Se tot induce în eroare opinia publică cu un astfel de mesaj. Dacă vorbim de ipocrizie sau de aroganță, ar trebui să ne gândim la perioada în care dumneavoastră ați tăiat cu bună știință veniturile românilor, ați crescut taxe și impozite. Încă o dată, repet, este o măsură pe care piața, împreună cu noi, am discutat-o la introducerea acesteia și v-am explicat care au fost motivele pentru care acest lucru s-a întâmplat în Ordonanța 8/2015. În discuția de săptămâna trecută, într-un mod deschis și democratic, am discutat și am ajuns împreună la aceeași concluzie: de a elimina această prevedere din textul ordonanței. Și rugămintea ar fi ca, pe viitor, să-mi puteți transmite dacă aveți cumva o propunere de îmbunătățire a cadrului legislativ în ceea ce privește piața din România„, este replica ministrului Teodorovici la criticile aduse de deputatul liberal Andreea Paul.
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a fost invitat luni, la Parlament, pentru a răspunde unor întrebări referitoare la Ordonanța 8 privind impozitarea bacșișului.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Teodorovici: Impozitarea bacsisului a fost o experienta, nu un esec.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Inchiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI